Svar på frågestunden del 2

Om du inte hållit på med hästar och ridning, vad hade du gjort istället då? Rest? Teater?
 
Jag hade nog rest mycket! Och när jag kände mig "klar" med det så hade jag arbetat med hundar istället. Tävlat i lydnad och ställt ut. Eftersom jag är uppvuxen med flatcoated retriever ligger dom varmt om hjärtat.
 
Funderar du seriöst på att lägga ner din blogg? Läser du andra bloggar? Vilka isf?
Nej, det har jag ingen plan på. Läser många bloggar! Av fantastiska tjejer som brinner för dressyren och hästarna. Ebbadeijenberg.blogg.se , ninasrader.se , mathildehannell.se och nyreroddressage.com 
 
Hur varierar du din ridning? (Dvs endast på banan eller rids han ut?) Hur många gånger i veckan rider du honom och långa ridpass?
Danny går ungefär 5 pass i veckan. Dessa pass ser olika ut och han arbetas främst på ridbana eller ridhus, men han rids givetvis ut också. Arbetspassen ser olika ut, men ofta följs en vilodag med ett lösgjörande pass. Den tredje dagen går han ett mer tekniskt pass och dag 4 programträning. Sedan vila igen och ungefär så rullar hans schema på. Dom längre perioder som ligger mellan tävlingar har han det lite lugnare med turer utomhus och arbete på träns. Har han vilodag är det vilodag och då går han ute i hagen hela dagen, blir lite extra ompysslad och får vila både kropp och huvud. Danny går korta kvalitativa pass på ca 30-40 minuter när jag tränar själv, lite längre när jag rider för tränare (men då pausar vi mer). 
 
vad är dina mål med danny? St. George? Sm? 
Mina närmsta mål med Danny är ju att debutera MSVA/St. George, för att sedan under nästa säsong rida dessa klasser lite mer stadigt än vi (förmodligen haha) gör denna höst. Eftersom jag nu är senior rids SM i Grand Prix, där är vi inte. Så även om det vore en rolig målsättning så ligger den inte förrän om flera år.

Om klas hade vart i livet, vilka klasser hade ni tävlat idagsläget då?
Hade Klas varit frisk och vi hade fått lära känna varandra och träna tillsammans som det var tänkt hade vi förhoppningsvis ridit både junior och YR-tiden tillsammans. Det vill säga upp till MSVA/St. George. Efter dessa klasser är jag osäker på om jag hade klarat av att rida högre klasser på honom. Det var en högt utbildad men riktigt svår häst att rida. 
 
Hej Frida :) 
Måste börja med att säga att du har gjort ett såå bra jobb med Danny, och han är så himla fin!! Men undrar vart du köpte honom? har förstått att det var fr Danmark men är det ett försäljningstall eller privatperson? Har dom någon hemsida eller så? Tacksam för svar :) kram
Hej! Tusen tack! Både Danny och Avalanche är köpta från en privatperson i Danmark, det är även hon som har fött upp dom båda två. Alice som uppfödaren heter har inte haft någon stor uppfödning utan enbart avkommor på sitt fantastiska sto som tyvärr gick bort alldeles nyligen. Så Aval blev det sista fölet från henne och vi är så glada att det är vi som har honom. 
 
Vilken häst i världseliten skulle du helst vilja äga? :)
Jag älskar Glocks Johnsson, Desperados och Damon Hill. 
 
Hej! 
Varför hoppar du inte Danny? och om du själv inte vill hoppa, varför låter du inte någon annan göra det?
Jag älskar ju dressyr och har inget intresse av att hoppa. Danny har hoppat ett par gånger och han visade inget intresse för detta heller, så därför känns det inte som att det funnits någon större anledning :)
 
 
 

Jag vet inte hur många kassa kommentarer jag sett här på bloggen som handlar om hur elak du är som inte hoppar sin häst, och som "jämt rider i ridhuset". Det är något jag blir otroligt störd av, och jag tycker faktiskt att det är respektlöst att kommentera anonymt och nedtryckande ang någon annans träningssätt. Alla med lite vett i skallen och kött på benen inser att det, i ditt fall, pågår en satsning med mål långt högre än den genomsnittliga hobbyryttarens. Man säger alltid att alla hästar är lika mycket värda, vilket är sant å ena sidan, medan det å andra sidan är en ren katastrof. Jag är verkligen trött på att läsa kommentarer här där din häst jämförs med någons fjordring där hemma, jag förstår inte hur du gång på gång orkar bemöta dessa "experter" med så positiv ton. Jag som bara läser blir helt trött haha! Höll på att gå i taket när anonyma läsare kommenterade att du "tar en genväg" när du ställer Danny på utbildning hos Jeanna.

Jag tycker du är jätteduktig och istället för att låta avundsjukan ta över så väljer jag att låta mig inspireras. Något jag tycker fler borde göra istället för att lägga energin på att tycka synd om "stackars" Danny som inte går ute i hagen dygnet runt!

Tack för en toppenblogg, och hoppas nån sur läser detta och tänker till en extra gång innan hen klickar iväg en bitter kommentar igen! :)

Kan inte du tipsa om bra dressyrskydd?
Skriva lite mer om utrustningen du använder?
Vore super kul. B.la vad du har för schabrak :)

Gillar dina inlägg.

vem var det som kom och måttade din childeric sadel först?




Kom ihåg mig?