Mycket ridning

Ju fler olika typer av hästar man testar att rida, desto mer vet man vilken typ som passar en själv och vad för ridbarhet som man ska söka efter den dagen som man ska leta efter en ny häst. Nu hoppas jag ha Danny i många år för han är perfekt för mig och min ridning, men man vet ju aldrig vad som kan hända. Hittills har Aval visat jättefin ridbarhet som är väldigt lik Dannys, så jag hoppas han håller i det. Utöver detta har jag i ett par dagar ridit en ponny som blivit lite stark för sin ryttare, speciellt i galoppen. Under gårdagen var det en hel vetenskap att få till någon slags rund och mjuk form, så jag bad att få rida idag igen för att fortsätta se om man kunde hitta lite bättre känsla. Visade sig vara en bra idé och idag var det som att vända blad, jättefin mjuk och loss. Kul! 
 
I samma veva dök det även upp en 6-årig dressyrhäst i ridhuset, som inte står i vårat stall men vars ägare jag känner. Över 180 cm hög e. rubinrot med mjuka linjer, mycket nacke,,, Ojoj så flott! Stod och avundades en stund och fick sedan erbjudande att sitta upp och prova! En chans man inte kunde missa. Och hörrni vänner, det är inte ofta jag sitter upp och känner att jag nästan hade kunnat bytt ut Danny, men herregud så fin. Mjuk som smör, öronen rätt fram och så loss att det kändes som att den utan problem hade kunnat göra en smidig kullerbytta där i ridhuset om jag bad den. Skillnaden mot Danny var att denna jättehäst hade så rörliga spänstiga gångarter bara när den joggade omkring, helt utan tryck. Danny får du sätta lite tryck i innan han börjar lyfta benen på samma sätt. Ville inte hoppa av, ville sedan köpa imorgon och nu har jag kommit ner på jorden och är bara jätteglad att ha fått prova en häst med den ridbarheten. Wow!!!
 
Danny fick gå ut som tredje häst och han gjorde ett jättefint arbete i ridhuset trots lite trångt och mycket hästar. Han har en period där han är lite busig med bytena men så fort han koncentrerar sig blir det jättebra. På tisdag åker vi äntligen till Segersta igen och tränar! Ett par dagar och förhoppningsvis kan vi få lite hjälp att komma ännu lite längre i utbildningen. Detta blir lite startskott på en vår med mer hjälp från Jeanna :)
 
Underbar bild av Linda Andersson, www.lindaanderssonfoto.se
 
 
 

Åh va roligt med träning👍👍👍 massa filmer , bilder och uppdateringar 😃😃😃

WOW vacker häst! :D

Fin häst! :)

Säg att Therese filmade när du red Ru!? Vi vill se 😊🐴

Härligt :D Jättefin bild och kul att rida lite olika typer av hästar :)

www.rhocabus.blogg.se

Tusen tack för att du hjälpte oss med Star! Julia blev så nöjd! Jättetrevligt att se utvecklingen!
Ha det toppen i Segersta!

Fint skrivet Frida om min fina Goldrush, då förstår du hur glad jag är efter varje ridpass!!! Vad duktiga ni varit i Segersta. Kram Tess




Kom ihåg mig?