Svar

Kommer han att bli inhoppad? 
Ja det kommer han att bli! Löshoppning nu under våren och hoppas uppsuttet när det känns dags. Hoppning uppsuttet blir det dock inte med mig på ryggen, men visst vore det roligt om han visade kvaliter båda grenarna!

Mål för iår?
Han ska förhoppningsvis starta treårstest under våren, sålänge han känns redo för det.
 
Hej. Det skulle vara intressant att läsa mer om vad du longerar med för inspänning och hur du tänker angående det.
Aval longeras med en lös inspänning. Det är en elastisk inspänning som går från sidan av sadelgjorden till bettet, detta rids han även med. Inspänningen sitter så löst att han kan springa med huvudet i vädret om han så skulle vilja, men han väljer oftast att söka sig lite nedåt på tygeln.
 
Hur hög är han nu?
Skulle gissa runt 167 cm!
 
 
Är planen att han ska gå treårstest? 
Ja det hoppas jag att han ska.
 
Vad tror du? Är han lovande?
Dom glimtar han har visat när han bjuder framåt och travar på har han en enormt bra trav. Mycket rörligare än Danny (vars trav är lite mer framriden). Galoppen som varit lite platt på longering imponerade stort när han fick upp ryttare på ryggen. Då blev han lätt i fronten, naturligt på tygeln och riktigt rund. Även här skulle jag säga att galoppen är bättre än Dannys. Skritten är bra, genom kroppen men liksom Dannys med något kort övertramp. Summa sumarum tror jag att Aval kommer att bli snäppet bättre än Danny, speciellt eftersom man har möjlighet att matcha honom från början. Aval är av en jättefin modell med enormt långa ben, kort rygg och sportig modell. Han är dessutom världens absolut snällaste häst. Hoppas och håller tummarna att han blir kvar inom familjen ett tag till. 
 
Hör kanske inte riktigt till Aval menmen.. 
Har du några tips ang framåtbjudning på unghäst. Ute blir han nästan mer tillbakadragen, seg och väldigt tittig så får lixom ingen riktig naturlig framåtbjudning varken utomhus eller inne. 
Vad hade du gjort?
 Tagit draghjälp! Ut och rid med någon pigg säker häst. Ofta tar dom efter varandra och jag tror att din säkert får upp lite tempo om den får någon att "hänga på" i trav och galopp. Det kan även vara till fördel att ha någon som hjälper dig från marken som kan smacka på lite i ridhus. Unghästarna har ju ingen naturlig framåtbjudning än, då underlättare det om man hjälper dom hitta den. Mycket beröm när den bjuder!
 
Är planen fortfarande att Aval ska bli din mammas ridhäst? Rider hon någon annan häst just nu?
Ja det tror jag! Min mamma red mycket som yngre men har inte ridit så mycket på senare år. Hon skippar därför "rida in-biten" på honom. Men så snart han är inriden och tillräckligt säker tror jag nog hon hoppar upp och rider! Tanken är att Aval ska vara en säker häst att rida ut eftersom det är det som mamma uppskattar mest. Tävlingsbiten avstår hon och jag kommer att visa honom på tävlingsbanorna. Eftersom Aval har visat ett helt annat psyke än Danny hittills tror jag att han kommer att vara en perfekt häst för henne (och lite för mig också). 
 
Skulle vara roligt att se en video uppsutten på Aval :)
 Det kommer absolut!
 
Storebror Danny..
 
 

 
 

Hej! Jag gör tagelarmband av era hästars svansar. 150 kr för ett armband med en valfri berlock. Armbanden kan göras i guld- eller silverfärg!
Vet inte om länken fungerar här men det är en bild på mina armband så att ni kan se: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205612055159348&set=a.2265292070435.2133453.1192521984&type=1&theater
Annars kontakta mig på [email protected] så skickar jag bilder och mer info.
MVH Julia




Kom ihåg mig?