Dannys specialbeslag, bilder

Träffade min hovslagare som hastigast i dörren igår så hann aldrig fråga vad han hade gjort med fötterna, hade så fasligt bråttom till jobbet att jag bara hann springa förbi honom. Ska förhoppningsvis hinna prata med honom någon annan dag!

I alla fall, herregud vilken skillnad!!! Red som sagt igår för Marika igår och då var det premiär med nya skoningen. Danny som tidigare slagit i skorna ungefär vartannat steg i skritten slog plötsligt inte ihop en enda gång på hela passet! Helt otroligt.

Fick en kommentar:

Gabriella
:
Överrullninsskor kanske? Som han en rund kant framtill för att snabba på överullningen!

Kikade på skorna och du kanske har rätt? Hur ser sånna ut? Alltså den största skillnaden tycker jag är att dom är så himla runda framtill, men det kanske bara ser ut så när sidokapporna är på sidan.

Framhovar (och ja, jag var tvungen att kladda på så mycket hovolja innan jag tog kort)



Kan verkligen rekommendera dessa tåriktade skor, gjorde stor skillnad då min häst hade en tendens att slå i sko samt snubbla mycket.

Skorna är rundade och ej platta som vanliga skor. Detta underlättar överrullningen.

jomen det ser ut som överrullningsskor :) Om du kollar precis fram i tån så är skon avrundad, ungefär så som vanliga skor blir då hästen slitit dem en hel period. Därför har men redan "gjort det jobbet" åt hästen och hovtån slits naturligt när man rider och blir aldrig lång med en sådan skoning. Men det finns åsikter både för och emot dessa skor. Finns åsikter om att de inte skulle vara bra för knäna. Själv har jag sådana på en av mina tre hästar och på henne upplever jag det som positivt.

Ja, det är överrullningsskor.. Tobbe brukar sko likadana på min som också jämt slår i sko annars :)

Jag hade det på min PRE när han kom till sverige oxå. Deras skoningar där nere är inte riktigt på vår nivå så han såg hemsk ut =/

Vi hade dock inte problem med att han slår i som ni, tvärt om haha!

Vi ville få kortare tå och mer rundning samt höja trakterna då han var väldigt låg och dessutom trångskodd.

Efter 2 år har han fått en bra hovvinkel och har vanliga skor med tåkappor, men skos lite tätare istället. =)

min hovis använder bara såna skor på alla hästar han har, så mina har det också. Men hovis säger att det är för att minimera risken för tappskor.

IDA

Brukar inte du klippa håret på kronranden? :)

Ser ut som "Classic roller"-skor.

Equi librium har jag till min häst :)

Vem har du som skor? :) Han ser duktig ut.. :)

Snälla svara vem som skor åt dig.. :(




Kom ihåg mig?