Första riktigt dåliga passet

Jaha, då var det avklarat! Det första ridpasset på Danny som verkligen inte var bra haha. Måste dock säga att vi har klarat oss rätt länge utan detta! Nästan tre månader av ridpass som bara blivit bättre för varje träning, då är det nästan hög tid för en liten försämring..

Tränade alltså för Marika idag. Vad var det då för fel? Vi började passet med att lägga ner honom i formen rejält i trav, för han var riktigt spänd och stum i ryggen. Därefter tog vi galopp och checkade lite förvänd, eller rättare sagt det blev ingen förvänd eftersom Danny bytte galopp hela tiden. Till slut fick vi "ge upp" och lägga in förvända på supersnälla linjer i svaga serpentiner längs långsidan.

Sedan tog vi traven som idag var spänd och rakbent. Han var riktigt stark och hängig i handen vilken han aldrig är annars! Jag hade jättesvårt att runda till honom i formen och Danny tryckte ut näsan allt han kunde. När formen inte gick att få OK tappade vi även takt och balans och han blev väldigt springig. Det "häng" vi tidigare hittat i traven var som bortblåst.

Vi tog även lite galopp på slutet och då, äntligen kom något positivt! Suuupergalopp! Tack och lov, något bra. Avslutade sedan då Danny var trött och vi förmodligen inte fått ut något mer ändå.

Sammanfattat: Alla dagar går inte på topp! Det har gått så himla fort fram att man tror att det ska fortsätta så hela tiden, men så fungerar det såklart inte. Senaste veckan har Danny mest gått i skogen och det var längesedan vi checkade rörelser i ridhuset - då är det inte konstigt att han blir lite motig. Vi tränar vidare!

En till superbild från igår i hagen:

Fin bild och fin häst :)

Min favoritbild hittills på honom!! Superfin!! Hade jag varit du hade jag skrivit ut den och satt upp på väggen!! ;)

Inlärningsplatå helt säkert. Då kan det t.o.m gå lite bakåt ibland. Han är säkert bättre redan nästa pass nu när ni haft ett riktigt "surpass".




Kom ihåg mig?