Specialbeslag

Igår skoddes Danny med lite "specialare" på fötterna. Han är fortfarande lite gänglig och med sina långa ben "knackar" han lätt skor (slår i skorna med fram och bakben).

Därför bad jag min hovslagare sko honom med andra skor den här gången. Sa vad problemet var och gav honom fria händer. Med en skicklig hovslagare litade jag fullt på att han visste vad som skulle vara bäst för Danny.

Jag var tyvärr inte med igår när han skoddes, så kan inte återge precis vad han har gjort med Dannys fötter. Det jag kan se i efterhand är i alla fall att han har sidokappor på alla fyra fötter och att skorna ser lite annorlunda ut, men är osäker på om det är något annat.

Ska bli jättespännande att rida honom imorgon och se om det är någon skillnad! Ska även höra med hovis närmare om vad han har gjort för något "extra special"..

Överrullninsskor kanske? Som han en rund kant framtill för att snabba på överullningen!

Min foderhäst har också sådana skor och hans rörelsemönster har förbättrats oerhört! Det finns skor som redan är slipade för att hästen ska kunna rulla över fortare, men sedan finns det utan. De utan tror jag endast gör att tån på hästen får en naturlig slitning allt eftersom, eftersom att kapporna är på sidan :)

Hej! Jag är mitt uppe i hästletandet och jag har börjat fundera på att importera en häst. Det jag undrar är hur det går till, liksom steg för steg? Är det nåt du rekommenderar? Vore super om du kunde skriva ett inlägg om hur det gick till när du hittade Danny, ev provridning, besiktning, transport osv. )Ber om ursäkt om det redan finns ett inlägg om det:) )

//Magdalena

Vad jag har förstått (inte läst din blogg så länge) är han inte så gammal, så en fråga, varför skor du honom? Att sko en häst innan allt fått växa klart är vansinne och kan leda till permanenta skador i hoven osv.. Och kom inte med "han ömmar" eller "hovarna slits", en hov som ömmar är inte frisk och hästen anpassar tillväxt efter slitage. Dessutom får han ingen stötdämpning med skor, vill du ha en häst som får gå med ständig belastning på ben och leder? Folk brukar vara så himla noga med underlaget på ridbanor osv, men det spelar ingen roll för hästen går ju fortfarande på järn..

IDA

Vilken hovslagare har du? :)

Har samma problem med M.




Kom ihåg mig?