Träning för Marika

Onsdagar är nästan den bästa dagen i veckan numera, för då är det träning för Marika!

Danny var het och nästan lite hängig i handen, vilket han väldigt sällan är. Han älgade iväg i jättekliv och Marika hojtade "SMÅ steg!!!!" och jag fick rida på en liten volt och försöka vinkla ihop honom lite. Sedan rakt ut längst spåret i trav och rida normaltempo --> minska/små steg --> fram igen.
Jättesvårt sa Danny och gjorde sina protester vilket innebär att han iprincip galopperar på stället eller hoppar upp och ner? Haha..

När jag fattade galopp sa Marika direkt att "Oj oj, vilken skillnad!!" Jo men nu har poletten trillat ner för den lilla Danny-hästen som börjar begripa precis vad det här med kvickhet i galopp innebär. Helt galet att det bara var en vecka sedan vi kämpade med att få honom att trampa till ordentligt i galoppen istället för att vara så "yvig".. Nu bara gick det av sig själv.

Fick rida öppnor i galoppen, samla --> framåt --> upptag. Sen var Danny väldigt trött och svettig och vi avslutade.
Så himla grym! Den 12 april kommer Jeanna Högberg igen och då är tanken att hon ska få introducera galoppombytena (från hästryggen).

Hej Frida! Kan inte du skriva ett inlägg om dressyr i dalarna igen, vore kul om du tex kunde lista de 10-15 bästa ryttarna i dalarna enligt dig.

Bra blogg!:)




Kom ihåg mig?