Träning med Esco

Esco reds ut igår så idag tyckte jag att det var dags att gå in i ridhuset och repetera igen. Det är dags för tävling igen nästa helg så vi trimmar på!
Idag red jag Esco för första gången med gramantygel. Den behövs egentligen inte, men jag ville se hur han gjorde övergångarna galopp --> skritt, med en extratygel då kan gärna trycker upp sin stora nacke i dessa moment.

Började i en rund form där han fick känna att det fanns en extratygel, han sa ingenting om det och då började vi jobba på allt det han har svårt för, det vill säga upptag och övergångar nedåt. 
Red en miljon övergångar, galopp --> samla så mycket jag kan --> skritt --> galoppfattning. Detta är med andra ord enkla byten, och jag red dessa på alla linjer man kan tänka sig, på diagonalen, på spåret, på volt etc. Esco fattade direkt och efter en stund behövde jag inte ens hålla i gramanen, han gick inte mot hand en enda gång.

Så snart jag var klar och nöjd med övergångarna tog jag av gramanen och kände på lite trav och övriga delar i galopp. Super super super! Mot slutet checkade jag även dom enkla bytena, utan graman - perfekta!

Rider vanligtvis inte med graman på mina hästar i ridhus, men vid få tilfällen kan jag använda den för att få igenom exempelvis enkla byten eller andra moment där hästen blir stark och öppen i formen.

Graman är bra att ha ibland:)

Jag har lite samma problem med min häst. så fort vi ska sakta av så går han ur form och tar ett par stag att få tillbaka igen. tycker du att jag skulle investera i en gramantygel?? tack för en superbra blogg

Är de inte roligare att lösa problemet att han går mot handen utan graman? Ridmässigt och skicklighetsmässigt menar jag.




Kom ihåg mig?