Blir mörkrädd ;)

Sitter vid datorn och betalar räkningar.. Vilken jäkla månad. Lyckades pricka in telefonräkningen (som kommer var tredje månad) tillsammans med skoning, vaccination, sadeln (framför allt!) och laserbehandlingen av Danny. Och detta är bara det som är utöver det vanliga (stallhyra, försäkring etc.).. Man är väl helt galen som sysslar med denna sport, helt galen!
 
Går nog och lägger mig under en sten, helt ruinerad. Och värre blir det när stövlarna ska betalas när dom kommer! Huuaaa. Tur jag har världens bästa föräldrar som låter mig bo hemma ett tag, annars hade jag aldrig fått ihop mitt liv. Känns plötsligt väldigt bra att jag ska jobba hela fredag, lördag, söndag.... 
 
Mia har i alla fall behandlat Danny nu! Mia har som sagt tagit hand om mina hästar i alla år. Hon använder sig av akupunktur, laser och massage för att hjälpa hästarna. Eftersom det var första gången hon såg Danny pratade vi lite om honom, vad jag hade för problem och hur han kändes. Mia kände sedan igenom hela honom från öron till svansrot för att se om hon kunde hitta några spänningar. Hon tyckte att han var lite spänd i bogen och ovanför korset men överlag jämn och bra. Efter lite akupunktur med nålar samt laserbehandling var han avslappnad och hon masserade honom ordentligt. Danny tyckte att det var skönt men blev lite otålig efter ett tag :)
 
Känns jätteskönt att hon har tittat på honom nu och jag kan känna mig lugn över att han är fin i kroppen. Nu ska Danny vaccineras imorgon bitti och sedan blir det några dagars paus för honom. Dom brukar ofta vara lite trötta i kroppen efter att Mia har behandlat och han ska ju även vila efter vaccineringen så. Hoppas att han är grym när jag sitter upp sedan!
 
 

Min häst vaccinerades för några veckor sedan och folk omkring mig sa att jag kunde rida men lite lugnare så jag gjorde det. Var i ridhuset på grupplektion så det blev inte så mycket gjort men hon blev ändå svettig. Nu i efterhand var det en annan människa som sa att det inte alls var bra att hon blev svettig för då hjälpte inte vaccineringen, den gick direkt ur kroppen. tankens att hon Ska omvaccineras under januari månad när det inte är några tävlingar. Men tror du det är farligt, kan något hända henne under tiden? :( blev jätteorolig!

Svar: Nej nej, vaccineringen kan inte "svettas ur" kroppen! Det är ingen fara för din häst och den behöver inte omvaccineras. Den ska däremot aldrig ridas svettig direkt efter vaccinering men det handlar inte om att vaccinet försvinner utan att hästen kan vara påverkad och lite "sjuk" (du sprutar ju in en minidos "hästinfluensa" i kroppen, som kroppen bygger upp skydd mot) och då är det inte bra att den anstränger sig.
Frida Hallgren

en del veterinärer har sagt till mig att vaccinet kan svettas ut, därför bör hästen vila/skrittas ca 1 vecka efter vaccinering. Medans en del veterinärer säger att dagens vaccin inte är samma som det vi hade förr och man kan rida om hästen ej fått feber. Delade åsikter med andra ord. Själv undviker jag att rida efter en vaccinering utifall att.

Tack Frida! Du är en ängel utan vingar! Nu slipper jag oroa mig :)

Mia

Men tänk vad mycket tid vi skulle vara tvungen att fylla och vad mycket pengar vi skulle få över om vi inte hade våra underbara fyrfota vänner :D

usch, känner igen mig så mycket! har vänt och vridit på varenda krona det senaste året men har nu insett att det inte går längre. Visst, lite pengar blir det över varje månad, Men tänk om något skulle hända? Tänk om jag måste ta med hästen till klinik?
Så har bestämt mig för att sälja min häst, det skär i hjärtat av att tänka på den dagen hon åker ifrån mig :(
Hoppas du verkligen visar dina föräldrar hur mycket du uppskattar att du får bo hemma!




Kom ihåg mig?