Fantastiska killar idag

 Jösses så fina dom var idag, båda två! Danny gick först och vi styrde mot dressyrbanorna där vi skrittade runt en stund innan vi gjorde lite allvar av saken. 
 
Först var det lite "håll i dig matte!" och han kändes minst sagt som en explosionsrisk, men efter ett långt travarbete i rund form och lättridning lugnade han ner sig och spänstade på ordentligt. I galoppen blev han rejält taggad igen och galopperade mer uppåt än framåt, men även där började han andas efter en stund. Red sedan ett längre galoppjobb med mycket förvänd, enkla byten, rena byten (eller försök till rena kanske man ska säga) och galoppslutor längs hela diagonalen. Det är så härligt med fina 20x60 dressyrbanor, man har så mycket plats! Galopplängningar längs hela banan bara suger i magen. Underbart! Avslutade sedan med ett kort travjobb där han verkligen hittade en fantastisk takt och dansade fram med lite kadens i traven. Härliga, underbara Danny!
 
 
Esco ville inte vara sämre han. Vi började med en skrittur i skogen och njöt av den fina sommarkvällen, men sedan lockade dressyrbanorna där dom låg mitt i solen.. Red ett kort pass och kände lite på honom. Började i låg stretchig form och plockade sedan upp honom. Han hade ett grymt tryck men kändes samtidigt lugn, precis den känslan man letar efter på Esco. Galoppen var suverän och jag red delar ur MSVC samt kände på lite samling. I traven var öppnorna super och travslutorna på diagonalen flöt på fint. Avslutade med en travökning på hela diagonalen och jag tror aldrig han har varit i närheten av en så fräck längning. Han hade häng i traven! Inte bara en massa höga knän utan det där sista hänget i luften. Magiskt!
 
Kanske gillade Esco sin lånesadel.. han fick nämligen äran att låna Dannys childeric då jag ironiskt nog upptäckte att den låg som en smäck på Esco. Hur det nu är möjligt eftersom dom ser helt olika ut i ryggen haha! Men childeric'sen är ju lite kända för att ligga bra på mycket olika hästar också..
 
 

det lät som du hade en väldigt bra kväll igår :)!!

Har du samma sadel på båda hästarna? Passar den lika bra på Esco som den gör på Danny?

Svar: Haha läs inlägget kanske?
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?