Vad ger ni för kraftfoder till era tävlingshästar?

Jag har i och för sig inga planer på att ändra kraftfoder till hästarna eftersom jag har använt samma sak i flera år - och det har fungerat jättebra. Men det är ändå så himla roligt och intressant vad folk använder till sina hästar!
 
Tänker mest på "tävlingshästar", alltså hästar som åtminstonde tränas och tävlas litegrann i någon gren. Jag är ju lite salig på kraffts produkter och framför allt deras "Groov 125" som jag gett alla mina hästar. Det är ganska mycket protein i fodret vilket ofta gör dom fina i hull och överlinje. I övrigt tycker jag också att betfor är ett bra alternativ även om jag inte ger något sådant just nu. Det kan vara bra för att blanda ner extra salt eller vitaminer som hästen annars ratar. Det är också ett bra alternativ för att få i hästen mycket vatten om det har druckit dåligt.
 
Det finns ju en uppsjö av märken, fodersorter och vitaminer på marknaden nu för tiden. Man kan ge musli, havrefritt, "färdigfoder" och en hel del annat.
 
Vad får just din häst varje dag?
 
 

Nu är jag inte igång och tränar och tävlar. Men när jag gör det så får min häst hel havre blandat med krossad havre och betfor. Sedan lite mineraler och vitaminer och så :) Hon fungerar utmärkt på havre och det är ju dessutom ett billigt alternativ :)

Fick jag välja så skulle jag ge min smalis groov och krafft muskel. Men han är så kräsen så jag får exprimentera lite och blandar groov, krafft röd müsli och korn.

min modell tjockis får lite havre(0,5kg/dag) och klarar sig bra på det.

min får krafft groov 125 och lucernhack. Han har ganska svårt att lägga på sig så ska nog kika efter nånting mer att ge honom.

Min tävlingshäst får Krafft Grov el Krafft Grov sensitive (fd rehab) tillsammans med D & H build up eller Staypowern. Tot 2 kg/dag.
Men det viktigaste för mig är att han har tillgång till ett bra hösilage så de perioder som jag rider mindre får han nästan inget kraftfoder då han lätt kan få ont i magen pga magsyra.Nu får han ca 10-12 kg hösilage/dag och på vintern 16-18 kg/dag. Han får även Equistro Excell E som tillskott.

Just nu går min på mustang kraft, skulle helst ha tillbaka honom på havre då han tappat energin efter kastreringen och testosteronet försvann. Men tyvärr har anläggningen problem med invasion av småfåglar så det får bli pellets. =/
Istället kompenserar jag honom med mustang active, en myssli som funkar bra, dock inte speciellt drygt så det går åt ganska mycket. Har provat Pavo, men det ger för lite utdelning och är för dyrt. + betor, salt och mineraler och hösliage dagligen. Varvar vissa perioder med extra Bvitaminer.

Tränar och håller igång en häst som är väldigt lättfödd och känslig för protein, dessutom har han energi till max, så han får enbart havre och extra mineral.

Jag ger min häst Granngårdens egna pellets, just han får Avel varianten för den är hög på protein och han är aningen svårfödd. Vintertid får han detta uppblandat med Kraffts lusern mix.
Jag tycker också att Krafft har fint foder men jag har en häst som iprincip inhalerar sina pellets och jag har tyvärr sett en del tråkiga foderstrupsförstoppningar etc av Kraffts stora pellets(och min häst äter inte "geggig mat" om man skulle lagt i betfor ha ha). Granngården har minipellets, likadana som Iform så det känns "säkrare" till min glupska häst :)

Fodrar just nu med kraffts blå müsli blandat med krafft muskel. Grundar med mkt grovfoder. Elektrolyter på sommaren och foderjäst vid foderbyte/hösilage för att ha en jämn flora i magen

Använder mig av st. Hippilyt foder som är från Tyskland. Är uppbyggt på enbart örter och helt havrefritt. Min häst är sjövild så med kraft blir hon alldeles för pigg, använde mig sv. Kraft groov 90 innan jag bytte men hon var så pigg. Och så får hon lite nerfor, salt och foderjäst för att hovarna ska bli bättre :)

Min gammling får Kraft Grund men när han gick i sjukhage och var under igångsättning så fick han Kraft Sensitive och egentligen funkar han 100ggr bättre på Sensitive och är mkt finare i hull osv. men det är ganska dyrt.. Men den lilla skiten får det han fick när vi köpte honom vilket var Grow Alfa och finns på City Gross :)

Nästan inget. Lägger pengarna på bra hö och kompletterar med mineraler, utöver det små mängder (deciliter) betfor och soja vid behov.

Jag ger min häst Primero Total, vilket är ett helt spannmåls fritt foder med örter och Yea-Sacc 1026, de flesta tävlingshästarna i stallet utfodras med detta, ack så fina de blir av det fodret, blanka och super fin överlinje. Självklart får han också ca 14 kilo med mycket bra hö om dagen :)

Min stora svarta äter havre som kraftfoder. Men sen får han också betforpellets och krafft muskel som extrafoder :) har inte testat något annat på honom, men tycker att han funkar bra på det och har ingen tanke på att byta!

Min dressyrhäst får morgon och eftermiddag: 1 kg havre och på kvällen: 1 kg havre och 0,5 l betfor med 3 dl lusern. :-)

Jag gick precis och tänkte på det här ämnet idag. Min häst är 4 år och rids ca 4 dagar i veckan. Inte vad du frågade om, men hon står iaf på ca 16 kg hösilage, 400 gram havre, några dl betfor plus mineraler.

Jag är inte så mycket för färdigfoder utan vill hellre se vad det är jag ger min häst. Räknar alltid ut foderstat när jag har fått analysen på grovfodret och baserar foderstaten på det. Då ser man lätt vad man behöver tillsätta och inte.

Krafft Groov 125, betfor och ibland någon vecka luzern om det är riktig hård träning inbokad. Jag är inte mycket för att hålla på med vitaminer och tillskott osv, de ratar ju dom flesta hästar iaf, hästarna klarade sig galant utan vitaminer/tillskott förr i tiden, tror dom klarar sig utan nu oxå haha ;)

Satsar mer på att ge mycket- och ett bra proteinrikt hö :)

Happy som är under igångsättning efter skada får bara 1 dl havre på morgon och 1 dl havre och 1 dl betfor med just extra salt och vitaminer + mineraler på kvällen. Han går ju ute 7-20 varje dag och så har vi ett väldigt bra hö så han klarar sig bra på det lilla :)

Min äter stay power från dodsson and horell. Ett helfoder i musli form. Han får även lusern vintertid beroende på höets kvalité :-)

Min jättehäst får 2 liter lusernpellets och 2 liter krafft müsli röd + foderjäst och mineraler. Utöver kraften äter han ca 15-20 kg hösilage. Hästen är rätt svårfödd och står ofta på fri tillgång i hagen under vintern.

Jag ger min ponny Groov 125, och sedan lite mineraler och några gånger i veckan betfor.




Kom ihåg mig?