Jättebra träning

Gjorde i ordning Danny och red honom i ridhuset i morse. Helt själva var vi, så passade på att rida igenom MSVC:2 som träning inför söndagen
 
Men först, lite kort om ridpasset! Eftersom han har varit lite öppen i formen på senaste tid blev fokus att han skulle vara loss i handen och inte krypa fram med näsan. Red mycket längs spåret och ställde inåt/utåt, lade ner formen och plockade sedan upp igen. Allt för att han skulle vara flexig genom halsen och ryggen på ett bra sätt. Jobbade mycket med förvända galoppen som gick strålande. Sedan tog vi ett ordentligt travjobb där han fick trava med stora steg och lite högre tempo. Satte tryck och red "som på tävling". Han kändes bra, men lite långsam i reaktionerna. Det är inte det att han känns trött eller inte svarar fram, utan snarare mer att han är lite reaktionsseg. När jag lägger på skänkeln vill jag ha en reaktion i bakbenen direkt, idag var han lite långsam.
 
Sedan red vi igenom programmet och jag konstaterade att det faktiskt var lättare att rida in i den sämre galoppen, det blev rakare... Travprogrammet kändes mycket flott och han sög tag i öppnorna ordentligt. Slutorna är lite raka och skrittpiruetterna kan bli klockrena eller inte alls (beror lite på hur kvick jag får honom i skritten). Galoppen kändes fin! Dom enkla bytena blir lite pannkaka, men att begära att han ska kunna samla sig ner till ett fint byte i den ganska obalanserade förvända galoppen är inte att begära ännu.
 
Överlag väldigt duktig häst! Imorgon blir det förmodligen en tur ute i skogen och sedan hjälper Marika oss igen på onsdag.
 

Bra analys. Mycket stämmer in på mig och min häst, när man gör som du ( jag försöker också göra som du) det är då man kommer vidare! Lycka till på tävlingen!

Film på er snart? :) Skulle va jätteroligt att se en träningsfilm :)

Han är ju så otroligt fin. Lycka till i helgen!

Ida

Vad fina ni är! Och vilken uppförsbacke han är :D

Du har en jättefin häst! Men om man läser ditt inlägg så låter det som om han inte är klar för MsvC, är det så eller bara du som har höga krav? :)

Tänker du tävla på träns eller kandar, och varför väljer du det du gör?

Svar: Beror ju helt på vad klar menas? Jag tävlar inte en klass om jag inte vet att jag kan rida på minst 65% OM det går precis som det ska. I Dannys fall finns givetvis risken att han byter i förvända och att han blir för spänd för uppgiften, men jag vet å andra sidan att om han genomför ett lugnt program så är det ingenting svårt för honom. Jag kommer att tävla på kandar, därför att det är kandarklasser han ska gå framöver och det är lika bra han tränar på det. Dessutom känns han jättetrevlig och trivs kanon med kandaret,
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?