Lördag

Vid 07.15 var jag på plats i stallet och sedan dess har det varit fullt upp. Har i alla fall kommit hem nu och ska göra i ordning mig för lite kvälls/nattjobb.
 
Esco har visats för en familj och det gick bra. Ovant att rida honom på träns och det gav väl inte direkt någon lysande känsla haha! Menmen, jag vet ju att han är klockren med kandaret och det är med kandar han ska tävla nästa helg. 
 
Danny fick även han jobba i ridhuset och honom satte jag på en graman. Eftersom han vilade igår var han ganska het men på ett trevligt sätt. Red mycket galoppjobb i början, enkla byten och jobb i förvänd galopp. Tog sedan tag i saken och red diagonaler med rena byten - struligt i början men efter ett par försök gick det bättre. Bestämde mig för att sluta när han gjort ett helt rent byte och hann inte rida länge! In på diagonalen och han kändes helt spikrak. Samlade, han kändes energiskt, byteshjälp, han byter klockrent. Mitt leende kunde inte varit större! Massor av  klappar och sedan tog vi trav.
 
Traven var spänstig, luftig och jämn. Passade på att rida mycket diagonalslutor när jag hade gramanen eftersom han gärna blir lite lång och öppen i formen i dom annars. Avslutade sedan mycket nöjd! Duktiga Danny.
 
 

Varför rider du så mycket med graman?

Svar: För att jag anser att det är ett bra hjälpmedel.
Frida Hallgren

Ida

Vet inte om du sett att Tophorse har Premiera-tränsen tydligen. Såg även ett annat tips på en annan blogg om att beställa från Holland. Se själv:
www.hypostore.nl
Tydligen väldigt mkt billigare oxå!

Sötnos han var på bilden, Dannyman!

Svar: Jag beställde faktiskt kandaret idag, från Holland. Mycket prisvänligt nu när euron är låg.. :)
Frida Hallgren

Du får gärna utveckla ditt svar, på vilket sätt tycker du att det är ett bra hjälpmedel?

Hej fina Frida! Jag red på Bjursås RK förut. Red där i ca 5 år men eftersom jag, lika som du, bor i Falun tog pendlingen för mycket tid från skolan. (Familjen hade ingen bil då heller så jag fick åka 260an/60an fram och tillbaka.....)

Har nu haft ett uppehåll från ridningen i ca 2-3 år men längtar så galet mycket tillbaka. Hästar är ju mitt liv!
Så det jag undrar nu är, vad tycker du om ditt stall? Hur är atmosfären på FRK? Trivdes aldrig med känslan där uppe på stallet i Bjurs.. Har varit på Sveden en gång i mitt liv men fick inget bra första intryck. Om du vet lite om Sveden får du supergärna skriva en rad eller två om dom också i ditt svar :)
Svara jättegärna på min blogg så jag inte missar svaret :)

Jag har alltså ingen egen häst (tyvärr) så jag är inte ute efter en ledig box/spilta :) Vill bara vara omkring hästar igen!

Ha en fin kväll! Kram




Kom ihåg mig?