Mer träning för Danny

Fick hjälp av min tränare även idag. Dock öste regnet ner så vi fick bege oss in i ridhuset istället, där vi tyvärr fick klämma ihop oss med ett gäng shetlandsponnyer som hade lektion. Det gick dock helt OK att samsas! 
 
Danny kändes fin från början. Väldigt jämn och bra i handen. Vi tog galopparbetet direkt och red mycket förvänd med blandade resultat. Ibland tar han hela kortsidan i ridhuset utan problem och ibland spricker det och han byter. Jaja, det viktigaste är att det blir bättre och bättre. Sedan tog vi lite samling på volt och han galopperade ganska duktigt. Innan vi tog tag i traven tog vi även några diagonaler och försökte oss på bytena. Det gick även det med blandat resultat men vi gick in på diagonalen i en galopp och kom ut i den andra! 
 
I traven kändes han först ganska fin, pigg och alert. Vi red lite öppnor och slutor som kändes ganska bra.. Sedan blev det sämre och sämre. Han blev hängig i högertygeln och öppnade upp sig i formen. Traven blev mindre och mindre och han kändes väldigt långsam i fötterna och reaktionerna. Han var trött. Vi red på en stund då jag ville avsluta med en bra känsla men tyvärr var känslan försvunnen. Vi konstaterade att vi nog hållit på lite för länge och att galopparbetet nog tagit lite på honom. Tråkigt att avsluta dåligt men nu vet vi till nästa gång att vi ska bryta träningen lite tidigare :) Nu blir det ut i skogen några dagar och lite vila för Danny!
 
 



Kom ihåg mig?