Träna, träna, träna

Sitter med blekning i håret så ska skriva lite snabbt, annars finns nog risken att håret ramlar av haha..
 
Danny gick träning för Marika idag. För första gången red vi på utebanan! Det står kvar två fullstora dressyrbanor sedan tävlingarna och det är urkul att rida där. Jag har dock lite svårt att hitta känslan där ute och vet inte riktigt om det går bra eller dåligt när jag rider. Vi fick i alla fall arbeta mycket galoppjobb i början, lite samling och förvänd galopp. Även några enkla byten samt rena byten! Både från förvänd på rakt spår och över diagonalen. Inte blev det exakt på hjälpen och så, men vi har ju bara börjat med bytesarbetet! Danny var duktig, han har inte svårt för det.
 
Vi red även lite travjobb, mellantrav, öppnor, slutor osv. Kändes fint! Mot slutet fick jag även skritta honom med Marika bredvid och vi försökte få honom att trampa lite (början på piaff) och det gick väl sådär haha! Men det var första försöket och vi leker bara. Massor av beröm, klapp och lek. Allt för att han ska tycka att det är lite "lajbans" att jobba! Vi försökte även några steg i passagetrav och även där fick vi till några enstaka steg där man kände att aha, han förstår! 
 
Nu blir det faktiskt träning för Marika imorgon igen och det känns hur kul som helst. Helst hade jag velat rida för tränare varje dag men när jag föreslog detta för Marika fick jag en blick och så skrattade hon haha .. ;) Tar det som ett "nej". Mycket träning blir det i alla fall och jag är så glad att jag har möjlighet att rida för en fantastisk tränare så ofta som jag ändå gör.
 
Esco gick även han på dressyrbanan! Han fick sig ett rejält pass med travöppnor, travslutor, galoppslutor, enkla byten och en jäkla massa tempoväxlingar. Sirapstrav till ökad trav till sirapstrav igen. Han kändes loss och jobbade på riktigt duktigt. En suverän dag i sadeln på två fina hästar alltså!

Jag har alltid undrat hur man gör för att lära hästen piaff och passage, vilka hjälper använder man osv? Självklart måste ju hästen få bygga upp muskler osv först men jag är bara nyfiken :)




Kom ihåg mig?