Sommarkänsla

Danny och jag har haft en urmysig dag i skogen! Solen värmde och himlen var klarblå - det har vi inte varit bortskämda med i sommar.. Red runt udden och skrittade på skogsstigar samt galopperade en bit på grusvägen och vi njöööt.
 
Esco gick ett kortare pass på dressyrbanan och kändes fin! Lite hastig men väldigt bra i handen. Avslutade med att skritta en bit i skogen. Spolade honom lite snabbt och sedan fick hästarna äta eftermiddagsmat. Varma dagar eller efter svettiga pass ger jag alltid extra salt, så jag gjorde i ordning krafftfoder med massor av vatten, blandade i salt och gav båda två.  
 
Sedan blev det storstädning av både hästar, skåp och utrustning. Båda hästarna schamponerades från topp till tå och blev skinande rena. Smorde in mungiporna med idomin och oljade hovarna - sedan var dom i toppskick! Då var det dags för utrustningen. Childricen putsas varje dag men fick en extra noggrann omvårdnad idag. Putsade alla silverdetaljer och torkade av skylten "Frida Hallgren" bak. Dannys träns putsades ordentligt och pannbandet med swarovskistenar fick sig en omgång med en trasa. Escos kandar blev även det pustat och sedan sköljde jag av betten så noga att dom blev som nya!
 
Avslutade med att plocka i ordning lite i skåpet och hänga in alla grejer. Känns så skönt att ha allting helt och rent, prydligt hängandes på sina krokar. Jag tycker om när det är ordning och reda runt mig och sedan håller såklart grejerna längre om man är mån om dom.
 
Vyn från Dannys rygg...
 

Hej jag undrar lite över saltet.
Har aldrig hört förut att dom kan behöva extra salt om dom svettas. :P
Jag har fri tillgång till salt men sätter det inte i maten/vattnet och undrar om det gör någon skillnad om man ger dom i vattnet eller om dom får ta när dom känner för det i hagen/boxen?? /tackk på förhand Amanda

Svar: Om du har en häst som slickar på saltstenen så behöver du inte ge något extra salt. Danny rör inte sin saltsten och Esco får enbart salt i fodret.
Frida Hallgren

Okej trodde jag hade missat något men då vet jag :)tackar.

åh låter som en underbar dag igår. hoppas du är ledig idag också och får njuta av solen, det tänker jag :)




Kom ihåg mig?