Vildhästen har lugnat ner sig

Satt och tänkte tillbaka på tiden när Danny precis kommit och var en smärre vildhäst att rida på.. Jag kunde inte rida ut utan gramantygel och han exploderade precis hela tiden när man gav sig ut på utebanan. Det gällde att hela tiden vara på sin vakt och försöka förmå honom att hålla sig i skinnet, vilket inte lyckades så ofta.
 
En period vet jag att jag inte ens kunde skritta fram honom på lång tygel i ridhuset för att han var så vild, utan det var bara att sitta upp (och hålla i sig) på kort tygel direkt haha... Numera har han lugnat ner sig rejält. Han kan gå i större hage och står still hela dagarna, jag rider ut utan graman och kan både trava och galoppera. På utebanan är han helcool och även om han kan dra iväg i något bocksprång i galoppfattningarna så känns det alltid som att man har kontroll. Tror mycket handlar om att spänningarna har släppt och han har landat i den nya miljön på Falu RK. Sedan inbillar jag mig att han har mognat lite.. nästa år blir han en stor kille, hela 7 år!
 
Värme påverkar honom även mycket, i dom varmaste sommardagarna står han och sover och har det jätteskönt i hagen. Jag hoppas dock att han ska fortsätta vara lugn även nu när höstens kyligare dagar är på ingång. Det har i vilket fall hänt mycket och jag hoppas på en lugn fortsättning haha! 
 
Ibland visar han dock lite av sin vilda sida även nu..
 
Ida

Han utstrålar som en välmående häst oxå! Duktiga du :)
En annan fråga, har ni analys på grovfodret på Falu RK och brukar du isf räkna ut hans foderstat?

Jag har en pensionär hemma och han är väldigt styrd av vädret :) Är det kallt och vinter är han jätteladdad och går knappt leda lugnt från hagen 20m till stallet utan att han far runt och är det varmt & skönt och vindstilla så är han kolugn ^^




Kom ihåg mig?