Bytesträning

Idag slog det aldrig fel! Varje gång vi kom in på diagonalen, red honom spikrak och gav byteshjälp så bytte han orent. Före bak, efter bak, jämfota - på alla sätt. I alla situationer vi inte skulle byta (ex. förvänd) så bytte han rent. På alla diagonaler jag inte gav byteshjälp utan lät honom "byta själv" bytte han rent. Precis samma sak som hände för Jeanna haha!
 
Jag tror att själva byteshjälpen ställer till det i huvudet för honom just nu, han försöker göra rätt - men vet inte hur. Att hålla rätt på alla fyra benen på samma gång är svårt! Därför bestämde vi att göra bytena på lite andra sätt mot slutet, så att han inte skulle göra någon stor grej av det. Red förvänd galopp på volt, ställde honom åt nya galoppsidan och lät honom byta själv - då blev det bra. Just nu är det viktigaste att han lär sig att byta rent, inte att det är exakt på hjälpen. Alla sätt är bra! Vi har mycket att jobba på i vinter.
 
I övrigt kändes han bra och Marika tyckte att det såg OK ut! Lite för slappt och oengagerat (inte det att han är trött, men han blir lite långsam i fötterna). Hon tyckte att jag skulle rida mer och få igång mer snurr på honom - det ska bli! Men han var helt jämn i handen och kändes bra och trevlig i formen.
 
Dagens outfit! Globenshoppingen från tipp till tå inklusive luddbootsen, eller "tofflorna" som jag säger. Dock blev visst det vaniljgula outfiten vit på bilden... Men ni får föreställa er hur det såg ut haha! 
 

Va fin han är! Ser ut som att han blivit bra mycket bättre i hullet också sen han föll ur, eller?

Hej! Riktigt kul att få läsa & se vad ni gör. Du är verkligen duktig! Men kan du inte försöka att förklara lite lättare. Jag är inte så mycket för "fancy words" och har därför svårt att hänga med i allt du skriver om förvänd m.m. Kan du inte ta ett inlägg och förklara vad som menas med alla ord. :)

Kandaret är ju bara sååå snyggt




Kom ihåg mig?