Danny på G

Åh vilken känsla det var att rida igår! Danny hade vilat helt i tre dagar och var mer vild än tam, men när jag satt i sadeln och skrittade runt i ridhuset så var han sådär underbart glad. Öronen rätt fram och skrittade väldigt på tårna. Travade fram och han kändes het och bra! När jag skulle galoppera fram tog han större och större språng som till slut blev rena krumsprång, jag bara log! Underbara, glada häst.
 
Sedan arbetade vi mycket mer samla galoppen, rida fram, samla igen och så fram. Mycket skillnad mellan stora och samlade språng! I traven försökte jag runda till nacken ordentligt och han var idag riktigt "på tygeln". Flexig i nacken, mjuk i ryggen och härligt spänstig. Växlade mellan arbetstrav, kvick och lite snabbare trav samt sirapstraven där han fick gå in i kadens (han fattar precis nu!). Magisk känsla! Red lite öppnor, någon mellantrav och slutor. Avslutade tidigt med en suverän känsla, åh bästa Danny.
 
N

Hej,

Kan du dela upp detta pass i delar och beskriva teorin bakom, alltså hur du gjorde för att tex få honom "riktigt på tygel" eller samla?

Kram

Det är så skönt när allt bara flyter på i ridningen sånt kan man leva på länge :)

Kan du inte visa film på sirapstrav och kadens, vore himla kul att se det! Då jag inte har riktigt koll på vad allt de är :P




Kom ihåg mig?