Davis senskydd

Nu kommer en fråga till er, för jag är väldigt nyfiken på ett par skydd från Ponnyprakt. Eftersom dom säljer ut sitt sortiment nu kikade jag runt och fann dessa skydd:
 
"Davis senskydd "The Splint Boot"är tillverkade enligt en ny patenterad metod, "Shock Absorption Tubes", vilket ger exceptionellt skydd mot stötar och slag. Insidans utformning är mjuk och behaglig och håller skyddet säkert på plats samtidigt som det ger ett mjukt stöd för hästens senor och ligament. Materialet är en helt ny PVC-blandning som gör dem oerhört hållbara och lättskötta. 

Mycket populära vid både hoppning och fälttävlan och kan användas både fram och bak."
 
Dom ser onekligen bra ut och ändamålet skulle vara nya hagskydd till Danny. Kanske i någon rolig färg haha :) Men, är det någon som har provat dessa? Vet ni något om passform och hållbarhet? Dom är ju ändå ganska dyra och jag vill inte slänga ut pengar i onödan.
 
Tror Danny hade velat ha ett par i silver... 
 

vackra var dom inte men kan tänka mig att dom är optimala i hagen :) ser kraftiga ut

En kompis har dom i guld och dom var tåliga! jag har beställt glitterbots därifrån och jag betalade dm den 2 dec, men ännu är dom inte skickade och dom svarar inte på mail heller.

De ser likadana ut på insidan som på utsidan, dvs "randiga", fast i neopren då. Inte formade efter benet så de behöver spännas lite väl hårt för att va hagskydd, plus att det kommer in skit under, mellan ränderna liksom. De är också lite tidskrävande att ha på då kardborren är tillbaka knäppt, ska alltså pillas igenom dendär metallöglan på 12 ställen för att få på skydd runt om. Öglan som också börjar rosta efter ett tag...
Vanliga neoprendamasker med "gummiskål" tycker jag är ett bättre alternativ, eller catagoskydden - sitter på plats utan att det blir tryckpunkter och skyddar maximalt.

Svar: Tack så jättemycket för ditt svar! Blir nog vanliga strykkappor då...
Frida Hallgren

Jag har glitterboots från Davis som är säkert 10 år gamla minst! Väldigt hållbara. Men tror inte på de där skydden som hagskydd tyvärr. De är nog för plastiga och inte tillräckligt mjuka för att ha så mycket som varje dag i hagen liksom.. Njaae.. Tyvärr.

Jag har ett par gula, helt perfekta. Sitter som de ska och är följsamma och mjuka. Superlätta att göra rena och tar inte åt sig vatten ;)

Jag har ett par som jag har haft i dryga 10 år & ser fortfarande ut som nya,har använt dom till både min gamel & unghäst & har använt i både hagen,fälttävlan & vanlig träning.




Kom ihåg mig?