lös häst

Puha! Jag blir fortfarande lite småskakig efter dagens händelse, men det gick bra. För att dra det hela från början så hade jag sadlat på och ridit iväg ut i skogen med Danny. Gramanen var på (för säkerhets skull) och han var vråltaggad för det var ett tag sedan vi var ute och luftade oss. Efter 10-15 minuters skrittande på en skogsväg lugnade han ner sig och vi gick ut på grusvägen för att trava lite. Det är härligt med alla dessa snötäckta vägar nu! Man kan rida nästan överallt.
 
Bestämde mig för att fatta galopp och han småbockade lite, smidig som en katt. Jag lät honom gå upp i lite högre tempo för då hinner han inte med att bocka utan koncentrerar sig på att galoppera. Plötsligt tvärnitar han, en riktig slidestop mitt på vägen. Jag hamnar på halsen och tänker att nu ramlar jag av! På något vis lyckas jag i alla fall hålla mig kvar i sadeln och Danny står spänd som en fiolsträng och blåser högt samtidigt som han stirrar rätt ut. Jag fattar först inte vad han ser förrän jag ser en grå siluett långt bort på ängen. En grå siluett i en rasande fart, utan ryttare. Sofia har ramlat av och hennes häst är påväg i 120km/h på vägen rätt mot mig och Danny. Det är knappast någon jättebred väg och vi står alltså mitt i vägen där hästen Rune kommer i full galopp. Jag bestämmer mig snabbt för att jag INTE borde sitta kvar på Dannys rygg utan hoppar av fortare än någonsin och slänger tyglarna över halsen på Danny. Tar tag med båda händerna och ryter åt Danny att stå still. Vid det här laget är är Danny så laddad att jag känner att kontrollen är påväg bort och iväg. Hinner tänka att jag kommer att tappa honom och så snart Rune springer förbi sticker Danny efter. SVISCH, med några millimeter till godo springer Sofias häst förbi Danny i ett rasande tempo och Danny studsar upp och ner, men hör och häpna, stannar kvar i min kontroll. Jag tappade honom inte! Tack gode gud.
 
Så snart Rune märker att Danny inte följer med hem bryter han av till trav, men sedan försvinner han dock hemåt stallet. Vi är en bit ut i skogen och det går en bilväg som han måste korsa innan han är hemma (dock ingen speciellt trafikerad väg). Jag möter Sofia som nu kommit ifatt oss och hon har inte gjort illa sig. Hon ringer folk i stallet och springer sedan efter Rune och jag försöker att leda Danny åt samma håll, i skritt. Jag ville inte fortsätta rida förrän jag visste att hästen var i säkerhet och efter en kort stund är hästen infångad vid stallet. Han hade inte gjort illa sig och allting gick bra, tack och lov.
 
Jag och Danny som precis hade börjat vår ridtur vände och red tillbaka. Danny var lugn och vi travade och galopperade lite överallt. Det sista vi gjorde var att gå in på stora utebanan och trava runt. Det är massor av snö så han travade runt med passageliknande kliv och jag höll på att skratta ihjäl mig och berömde massor. Efter några varv gick vi ut och skrittade av honom på plogat underlag. Vill inte rida för mycket på så djupa underlag :)
 
 

Oj vilken tur! Ofta springer ju nästa häst efter i en rasande fart (i detta fall Danny), han verkar vara så härlig! :)




Kom ihåg mig?