Galning

Danny fick gå ett ordentligt pass i ridhuset i morse då han bara promenerades igår. På tal om gårdagens promenad, han är verkligen hemskt lättroad denna lilla häst. Vi hade promenerat en bit när vi tog kort och skulle bara ner för en liten backe. En nedförsbacke. WOHO! Man såg riktigt hur det glimtade till i ögat och sedan var det kört, han tokbrallade bredvid mig och jag höll i för allt jag orkade. Backen kom vi ner för på två röda och sedan ställde han sig och tittade sådär extremt busigt med pannluggen åt alla håll. Han blir då glad för det lilla hahah....
 
Bestämde mig därför för att motionera honon rejält idag så att vi kanske kunde ta oss ut i skogen imorgon. Gick in i ridhuset och vi var helt själva. Först spanade han runt och konstaterade att det inte var varken dressyrstaket eller domare kvar där inne längre. Däremot såg porten lite extra farlig och hästätande ut idag (samma port som han passerat i ett år snart...). Jag skrittade fram och sedan travade vi länge, länge under lättridning. Försökte få honom att koppla av och gjorde mycket olika saker hela tiden så han inte fick tid att tänka så mycket på annat. Ställa utåt, flytta skänkelvikningar, öppnor osv.
 
Sedan tog vi galoppen och då var han väl ungefär lika vild som i lördags! Spänd och laddad till tusen och sprätte runt på stela ben. Bestämde mig för att låta honom vara litegrann och ställde mig upp i stigbyglarna, lade ner formen i en rund, låg form och så fick han rulla på i galopp runt spåret. Lite tempoväxlingar och ganska fria tyglar. Ganska snabbt kändes det som att han "började andas" igen och då satte jag mig ner, plockade upp formen och red arbetsgalopp. Lite samlingsjobb, galoppslutor och mycket växlingar i formen (hög/låg) så att han inte blir så spänd i överlinjen som han lätt blir när han är het.
 
Ett bra ridpass! Nu är han nöjd, trött och går och äter hö i hagen hela dagen.
 

Vilken fin bild!




Kom ihåg mig?