Hopp vs. dressyr

Kompisen Emma i stallet körde lite stövelprovning häromdagen! På ena foten har hon en chokladbrun hoppstövel och på den andra foten har hon min orangebruna dressyrtövel. Dock är hon 170 cm lång (mot mina 164cm), så min stövel blev allt lite kortare på henne - men fortfarande snygg. 
 
Jag tycker att hoppstövlarna är grymt snygga och eftersom stövlarnas ägare Jonna är hoppryttare så får hon en stor hiss för sitt stövelval! Dom ser väldigt proffsiga ut på och eftersom hon har korta läder är dom givetvis lite kortare i modellen än mina. Har även fått höra att dom bara kostade 2000 kr... Väldigt värt! Nu hade jag visserligen inte kunnat ha en så mjuk modell till dressyren, men som sagt - dom är snygga.
 
I vilket fall, om vi dock bortser från modellen. Vilken färg tycker ni är snyggast? Jag väljer såklart min egen men den färgen går inte riktigt ihop till alla hästfärger. Fritt val och jag tycker att båda färgerna är ursnygga!
 

För mig hade valet fallit på de mörkare stövlarna. Tror att de ljusa hade skurit sig mot min fuxdam ;) Till Calle däremot funkar ju vilken färg som helst.

Åh, kan du inte SNÄLLA fråga vart de mörka stövlarna är köpta?!?! Kill me så snygga! Är också hoppryttare så även om dina är dödligt snygga skulle jag aaaldrig kunna ha nått liknande med mina "jockeyläder" ;)

Jag tycker nog att den chokladbruna färgen är lite snyggare, riktigt mumsig!

Svårt val eftersom den mörkbruna är mer den som ser i "vanliga stall" och din bruna den färgen "dressyrproffsen" har xD Jag som är hobbyryttare skulle nog inte våga ha din färg mest för att den sticker ut så mkt men tycker att det är supersnyggt på dig verkligen :)

Svårt val eftersom den mörkbruna är mer den som ser i "vanliga stall" och din bruna den färgen "dressyrproffsen" har xD Jag som är hobbyryttare skulle nog inte våga ha din färg mest för att den sticker ut så mkt men tycker att det är supersnyggt på dig verkligen :)

Hmm går nästan inte att välja, har haft båda färgerna själv och nu har jag några som är mittemellan. Mörkt rödbruna. Tycker de är fina på olika sätt! De mörkbruna är mer lättmatchade men dina är mer statement stövlar haha. ;)

Gillar dina rödbruna bäst, tycker det är en så härlig färg :)

DINA är snyggast!! End of discussion!! ;)

Åh dom var riktigt fina. Men om några år tror jag dina kommer vara snyggast :)
Vet du vart hoppstövlarna är köpta?

Svar: Bör inte det bara användas i allra yttersta nödfall? Tänkte på om det ger bieffekter eller är skadligt? (Frågar eftersom jag själv inte har någon kunskap om ämnet)

Annars vore ju det ett trevligt alternativ både för honom och mig (:

Varför kan man inte ha mjuka stövlar när man rider dressyr?

Svar: Kan, kan man väl - men jag vill ha betydligt mer stöd än en mjuk stövel ger.
Frida Hallgren

Jag skulle nog välja de chokladbruna stövlarna oavsett vilken gren jag skulle tävla i.

Tycker dina stövlar var snyggast! :)

Dina stövlar är snyggast, men den mörkbruna färgen är snyggare, haha! :)

Hej! Super bra blogg du har! Vart är dom mörka stövlarna köpta?? :)

Tar dina varje dag, de är helt klart snyggast! <3

Hejhej! Eftersom att flera av er har frågat om mina stövlar så svarar jag här (om någon går tillbaka och läser?).
Mina chokladbruna stövlar är från Alex Boots som har sin produktion i Italien men de kommer till Falsterbo och Globen där jag köpt mina (har även ett annat par lackade hoppstövlar från samma märke). Tyckte även att de sa att de kommer till Skandinavium. De kostade 2000 kr vilket var mer än överkomligt. Kvalitén verkar bra, har haft ett av mina par i 1 ½ år och de är hela och fina :)

Jag tycker att de du har är otroligt snygga! Älskar den färgen! Om jag hade fått välja hade jag valt dina - tur man har svart häst som passar i allt! :)




Kom ihåg mig?