Hur jag lägger skrittäcket!

Fiick denna frågan i ett inlägg:
 
"Kan du inte visa hur du har täcket? alltså när du har det som skrittäcke, lägger du bara på det som vanligt över sadeln eller hur gör du? :)"
 
Jo absolut! Innan har jag nästan alltid lagt på täcket som ett vanligt täcke över sadeln, men inte knäppt det framtill för att lätt kunna ta av det från sadeln. Sedan har det blivit att jag lagt det längre och längre bak för att jag ska slippa sitta på det (brukar enbart sitta på en liten bit så att det stannar kvar, se bild nedan:
 
 
Eftersom Danny inte tycker att det är konstigt med ett fladdrande täcke kring bakhasorna är detta ett jättebra sätt att ha på honom! Det värmer hela rumpan. Såhär skrittar jag alltid fram honom då jag lägger på täcket över hela hästen i stallet, sedan drar jag bara bak det när jag sitter upp. En annan sak som gör att jag gärna har det såhär långt bak är för att jag tycker att fötterna/stigbyglarna trasslar in sig i täcket annars. Det blir lätt att det hamnar innanför stigbyglarna och vips så kliver man på det.
 
När jag ska skritta av gör jag istället på ett helt annat sätt! Detta för att det är hur smidigt som helst att lägga på täcket såhär från hästryggen. Jag slänger alltid mitt täcke på en hög kant i ett av ridhushörnen, så där når jag det lätt från hästryggen utan att behöva sitta av. Jag viker det helt enkelt på mitten och lägger det över rumpan på honom. Då blir det dubbelt så tjockt och hänger bra på plats. Såhär ser det ut då:
 

Tack för svaret, och smart sätt att ha det på! :)

Till anonym: Haha, det är väl dom två sätten du kan man ha det på?! Eller:D

Skönt att han är så snäll, min häst är skit skraj för allt som fladdrar omkring, kan inte ens hänga av mig jackan sittandes på honom för då ligger jag på baken.. :P

skojar folk..... vet dom inte ens hur man har ett täcke på när man skrittar!!!????? Behövs bild på det??

Går att vika tillbaka framkanten lite om man inte vill att det skall hänga så långt ned också. :)
Tycker det är ett bra sätt att ha det om man vill skritta fram med täcke, för om man har det över sadeln så sitter man vääldigt löst ifall hästen skulle flyga i luften för något.
Varför väljer du att ha så istället för ländtäcke? :)
Själv brukar jag ha vanligt täcke om det är ganska varmt, men ländtäcke på vintern. Tycker det blir för kallt att rida en klippt häst naken i massa minusgrader, även om man travar och galopperar. Min häst blir stel i korset om han inte går med täcke hela passet. Och så är det ganska skönt att slippe greja med täcket, det sitter där det sitter.

Ursäkta, du som tror att "folk inte ens vet hur man har ett täcke på när man skrittar", men det finns ju flera olika sätt man kan ha täcket på, tex över sadeln, vika det, spänna det olika osv... vet ju självklart hur man har på ett täcke, men har det på annat sätt själv och tyckte det var intressant att se hur någon annan har det.. Men du fick iaf en chans att förundras över hur dumma människor kan vara, och du fick känna dig smartast i världen, så jag bjuder på den! ;)




Kom ihåg mig?