Min ridoutfit

Tänkte slänga upp vad det är för prylar jag använder när jag tränar! Mina ögonstenar allihopa....
 
Först och främst, hjälmen. Alltid på! En Lamicell Master som jag har blingat själv. Lättviktshjälm som knappt känns att den sitter på huvudet. Lite kall den här årstiden, men underbar under sommarhalvåret. Har även en Charles Owen Wellington sammetshjälm som jag tävlar i.
 
 
På händerna: Alltid Roecklhandskar! Har bara vita... Tycker att det är dom klart bästa handskarna på marknaden. Bra grepp, underbar passform och håller länge.
 
 
Ridstövlarna måste givetvis också upp på bild. Vid träning rider jag i ett par whiskeyfärgade Königs Grandgester med 8 cm båge. Svinsnygga och underbart sköna (ja nu när dom är inridna är dom det!). Färgen är sååå rätt, sådär perfekt orangebruna. Syns helt enkelt lång väg att jag har bruna stövlar!
 
 
Sedan har vi viktigaste prylen nummer 1! Självklart sadeln. En måttbeställd Childeric av islandsmodell (DI). Svart med mörkbrun undersida. Flatback och extra vadderade kåpor, samt stoppade lillkåpor. Helt anpassad efter mig och Danny och den har gjort underverk för att hjälpa mig att sitta på Danny (det är lite som hela havet stormar).
 
 
På huvudet har Danny träns eller kandar - båda i märket Premiera. Rundsydda med vitfodrade nosgrimmor. Båda nosgrimmorna är dessutom lackade! Kandaret har ett OS-pannband med stora silvriga stenar.
 

Vore kul att se några nya bilder på dina stövlar, hur de ser ut nu som de är inridna! =)
Hur hårda är de i skaften?

Såå fin och läsvärd blogg har du Frida!! Är inne och tittar flera gånger om dagen! :D

L

Älskar dina ridoutfit-bilder! Och att du tar så väl hand om grejerna. Förstår inte riktigt hur folk kan köpa jättedyra grejer som slits massor för att de inte tar hand om dem. :D Men det är jag det.

Har också en Lamicell master, älskar den. Superskön plus att den är så ställbar att man kan få in mössa under den nu när det är kallt. Man kanske också skulle blinga?! Vart köpte du blinget?

Älskar färgen på dina stövlar!

Jag har tänkt köpa ett par Roeckl handskar att ha till när jag går ut med min hund. Jag har testat sådana men inte riktigt säker på att de är vad jag letar efter.
Så en snabb fråga. Om man håller på läder och t.ex hunden drar. Glider man då något eller får man bra grepp direkt? Då det är problemet jag har både utan handskar och med de flesta handskar.
Det är läderkoppel jag menar nu. Och vet du hur man vet sin storlek om man ska beställa online?

Fråga: var pannbandet svängt från början på ditt Premiera-träns? Skall beställa ett men på siten är pannbandet rakt...mycket snyggare med svängt ;) och tror du jag kan ha cob till ett sto med ganska nätt huvud på 161 cm? Tack, Linda

Svar: Nix jag böjde det själv. Dom är stora i storlek!
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?