Träningspass i ridhuset

Har börjat bli lite trött i kroppen efter några dagars tidig ridning. Har helt enkelt börjat jobba vid 10.00 och innan dess ska hästen vara motionerad, det ska vara mockat, packat hö och fixat vatten/kraft. Pust! Detta resulterar i att jag suttit i sadeln vid 07.45 (allt annat stallfix gjort innan), idag inget undantag.
 
Jag har ridit på träns ett tag nu då jag tycker att grunden behöver förbättras. Han är inte tillräckligt lösgjord och då känns det lättare att rida igenom det på tränset. För att lätt sammanfatta det så är Danny en lättriden häst. Han är mjuk i sidorna, bjuder alltid härligt framåt och känslig. Men, vi har såklart en svaghet och det är formen. Att lägga honom i en rund, låg form är inga som helst problem - men att hålla näsan på plats när han går i tävlingsformen är ibland helt omöjligt. Han blir för öppen. Klockrent stadig i formen, men med näsan några centimeter för långt fram. Det har vi bland annat fått mycket kritik för på tävlingsbanan och är något vi ständigt jobbar på.
 
Egentligen är det mest ett problem i traven, för galoppen är så pass rund i grunden att det inte gör så mycket om han blir lite öppen. I traven, som är lite platt och spänd, där blir det i stället ett tydligt problem. Dagens pass var absolut inte sämre än vanligt, men jag kände ändå att vi verkligen måste jobba på formen i vinter. Få honom sådär härligt rund i formen även när man plockar upp honom i tävlingsform.
 
I övrigt var det ett bra pass! Mycket energi och fin galopp. Red lite tempoväxlingar och samlingsarbete. Försöker att leka så mycket som möjligt i olika tempon, det är bra "för allt". Passets höjdpunkt var när jag red i sirapstraven och poletten verkligen trillade ner för Danny. Plötsligt kadensade han! Tror inte vi har varit nära ett sånt svävmoment i traven tidigare. Åh han är verkligen helt löjligt lättlärd.
 
Dagens outfit!
 

Ha ha...7.45 har jag redan varit på jobbet i nästan en timme OCH ridit innan.

Men jag är lite unik har jag förstått- andra ryttare brukar bli helt chockade när jag berättar detta och jag har aldrig någonsin haft sällskap i ridhuset klockan 05.30 :)!

Svar: Men herregud, det skulle jag ALDRIG orka. Inte flera dagar i rad i alla fall!
Frida Hallgren

huu, tidigt :S men så är jag en riktigt morgontrött person också :p
Det där med att komma tillrätta med formproblem, min lilla fröken vill hemskt gärna dra in näsan -och det spelar ingen roll om man rider i lång/låg form eller i lite kortare/högre. Jobbar för fullt på detta men det är fasen inte lätt alltså. Längtar tills hon är helt igång så man kan jobba lite mer -nu ligger jag mest på fyrkantspåret, diagonaler och några stora volter ibland men slänger in tempoväxlingar och övergångar för att variera....

Ujujuj vad du är duktig då Birgitta, så duktig att du tycker att det är värt att skratta år att Frida sitter till häst kl 07.45. Din attityd i många av dina kommentarer är ofta nedsättande. Men det kanske är okej om man är gammal?

Fina Danny! Kan du inte försöka få film på kadenstraven? Vore jättekul att se! :) Ps. Jag tkr du är duktig som sitter till häst 7;45. Disciplin!

Sara:

Jag skrattar inte ÅT Frida (VARFÖR skulle jag?!?!?)- jag skrattar åt det faktum att man är olika vad gäller hur dags man tycker att det är ok att rida.

Vissa rider sent på kvällen (skulle jag aldrig orka) , andra tidigt på morgonen och jag i gryningen :).

Tycker du ska titta lite på din egen attityd innan du börjar märka ord Sara.

Frida:

Jag började rida så tidigt när jag märkte hur skönt det var att ha ridningen klar innan jobbet och innan ridhuset fylldes av en massa människor som man fick trängas med.

Märkte också att jag var lika trött om jag steg upp klockan 6.15 som 4.15 så då kunde jag lika gärna göra det sistnämnda.

Men det där med morgonridningen går i vågor- ibland rider jag så flera månader i sträck, ibland nästan aldrig.

Ska kanske också tillägga att jag går och lägger mig "bebis-tidigt", absolut senast kring 22.00.

Så nu säger jag godnatt :)!

fio

Det är inte att näsan är framme du har problem med det är eftergiften och rundheten i nacken som saknas därför blir gången även platt och kanske upplevs kantig. Du har en fin form men behöver träna lite nos in-nos ut i den formen så du får tag på ganascherna då kommer oxå traven bli rundare och lättare.




Kom ihåg mig?