Första träningen för tränare på Danny

Åhh vad roligt, jag är så glad! Det var så himla längesedan jag kunde träna på riktigt med en häst, men idag gjorde jag det! Red för min vanliga hemmatränare Marika och hon har sett honom ridas en gång innan med mig (dagen efter han kom hem).
Fick börja att travjobba honom på volten med mycket fokus på tempoväxlingar för att få honom lite kvickare och ta skänkeln snabbt. Han skötte sig väl och jag varvade nedsittning med lättridning under passet. Vi red också skänkelvikningar på diagonalen som gick jättefint! 
Sedan tog vi galopp och red även här tempoväxlingar och försökte få honom att kvicka till sig. Danny har lite problemet att han rör sig stort så fort han länger i trav och galopp, men i vanligt grundtempo blir han för långsam och måste kvicka till sig.
- Men vilken häst har inte någonting man måste jobba med? Ingen!

Jag är verkligen jättenöjd med honom, han är en lagom häst som förmodligen kommer att bli jättebra i framtiden med lite mer styrka. Han är väldigt lugnt tagen och har inte ridits långa pass tidigare, så nu kommer vi långsamt att trappa upp träningen.



Alltid lika roligt när träningarna går bra :)

Heja! Fy fasen vad roligt!! Lite avundsjuk att du får rida för Marika! ;)

Han är verkligen byggd i uppförsbacke :D



/Maria




Kom ihåg mig?