Hur håller du dina tävlingssaker vita?

Fick en fråga av en läsare:

Jeanette:
Har du något bra tips på hur man håller det vita vitt?? Ridbyxor, ridhandskar, schabrak osv som man gärna vill ska hålla sig vita länge. Hur tvättar du sakerna för att de ska bli vita igen efter en tävling?

Svar:
Hej Jeanette! Jag tvättar alltid mina tävlingsgrejer efter all användning. Kör dem i 40 grader i tvättmaskinen och använder tvättmedel med blekning. Det blir alltid rent och fint igen! Har dock ett supertips om du har svarta fläckar på exempelvis schabrak eller ridbyxor. Det är att använda galltvål!
Blöt fläcken och gnugga sedan in galltvålen ordentligt. Låt sitta en stund och blöt sedan med vatten igen, gnugga tills fläcken har löst upp. Tvätta sedan som vanligt i tvättmaskin och fläcken är borta!







Fläckar som går utmärkt att få bort med hjälp av galltvålen.

Hoppas du blev nöjd med tipset!

Och var kan man köpa galltvål då?

en liten parantes!! om man har kläder med syntet i ska man ALDRIG använda tvättmedel för vita kläder, alltså med blekning i! syntetet klarar inte det och blir grått i färgen! jag tvättar alltid mina tävlingskläder med kulörtvättmedel för att inte riskera att någonting blir missfärgat. men denna gallstenen verkar ju bra, var får man tag i en sådan? :)

Svar till Sofia Tusen tack för tipset! Har inga kläder i syntet som jag tävlar i, men visste inte att det blev missfärgat så det var tur. /www.fridahallgren.se

Allmänt svar Galltvål går att köpa på Ica Maxi, Clas Ohlsson, Duka mm. !/www.fridahallgren.se

Men, om man tvättar med blekmedel på exempelvis schabrak med färgade kantband - då blir väl kantbanden väldigt fula? Eller du kanske menade på ridbyxorna?




Kom ihåg mig?