Hur trivs du på Falu Ridklubb?

Fick en fråga från en läsare!

Malin: Hur trivs du på Falu Ridklubb? Har förstått att Källvikens gård där du stod innan är ett privatstall och att du nu alltså står på en ridskola - vad tycker du om det?

Svar:

Hej Malin! Du har förstått det helt korrekt.

Jag vill börja med att säga att jag älskar Källvikens gård. Är jätteglad att Esco står där så att jag inte tappar kontakten med alla! När jag flyttade till Skåne och sa upp min stallplats där storbölade jag för att jag skulle sakna alla så mycket haha! Det är världens mysigaste stall med bra träningsmöjligheter med nybyggt ridhus och ridbana. 

... Men jag är också otroligt glad att jag har flyttat till Falu Ridklubb. Här finns personal som sköter hästarna så några stallpass att hålla reda på behövs inte. Tiderna är bätte anpassade för hagvistelse, fodring etc. och alltid är så otroligt smidigt. Med 11 skötspiltor med tillhörande dusch behöver du aldrig vänta på att "skötspiltan ska bli ledig" och det är ljust  med många lampor och otroligt fräscht överallt. Ridskolan håller sig på "sin kant" och även om det är mycket folk där på kvällarna när det är lektioner så står privathästarna i separata stall längst bort i anläggningen och märker knappt av dessa människor.

Sedan måste jag säga att en sak som är en stor skillnad är att på Falu Ridklubb så finns det så otroligt många duktiga dressyrryttare som har riktigt fina hästar. Detta är otroligt motiverande! Att se tjejer i min egen ålder rida så bra är verkligen en riktig "morot" i träningen framåt - och om inte annat är det hur roligt som helst att stå och titta när de tränar i ridhuset.

På plus-sidan finns även såklart att min tränare driver Falu Ridklubb och jag har tillgång till hennes hjälp betydligt lättare än om jag hade stått på Källviken.

Så sammanfattningsvis väger fördelarna över på Falu Ridklubb och jag kommer förmodligen inte att flytta Danny till Källviken, oavsett om jag får en stallplats där eller inte framöver.



vad härligt när man verkligen trivs i stallet. ligger dom långt ifrån varandra? blir det en del pendling för dig när du ska rida bägge?

Svar till Dressyrteamet: Haha nej! Det tar ungefär 5 minuter att cykla från Falu RK till Källvikens gård och jag bor precis mellan anläggningarna! /www.fridahallgren.se



Aha...men vad skönt :)

Vad står det för folk på källvikens gård då? Trodde det var dressyrinriktat, men det kanske var mer förr. Fin blogg!

Svar till Anna S: Det står en salig blandning av hoppryttare, islandshästar, skogsmullar och några dressyrnissar. /www.fridahallgren.se




Kom ihåg mig?