Så ser dagschemat ut för världens bästa dressyrhäst Totilas

Hittade en artilkel på Hippson om den svenska tjejen Dagmar som är hästskötare åt Totilas numera. De intervjade henne  om hur det är att ha hand om "Toto".

 Vad får Totilas för foder?
- "Toto" äter pellets och müsli, precis samma foder som han tidigare åt i Holland, det har vi inte ändrat på. Sen äter han mash (en typ av betfor som man blötlägger), mineraler och elektrolyter (för kraftig svettning). Utöver det blir det många goda äpplen - och så hö givetvis. Under dagen får han även lite halm att tugga på eftersom han står på spånbädd.

Fodringsschemat ser ut så här (många tillfällen med små givor):
06.30 Hö
07.00 Kraftfoder
13.00 Kraftfoder
16.00 Hö
17.30 Kraftfoder
22.00 Hö + Kraftfoder

Hur är det att vara hästskötare till världens bästa, och förmodligen dyraste, häst?
- Det är fantastiskt roligt! I början var det självklart nervöst, sedan kom jag till insikt om att han faktiskt är en häst som alla andra, om än lite extra speciell. Det har varit viktigt för mig att lära känna honom ordentligt för att veta hur han reagerar i olika situationer. Men som hingst är han otroligt snäll, vi promenerar tillsammans varje eftermiddag och då har han bara grimma på sig. Det är många hästar runtomkring, men det enda han gör är att gnägga och säga "hej".

Källa



Det hade varit spännande att få läsa om en mer utförlig dag i Totilas liv på nya stallet tycker jag. Hur länge/ofta han rids, hur ofta han promeneras etc. Men det kanske går att hitta i någon annan artikel framöver?

 

I Hippsontidningen fick man egentligen läsa mer om Rath och han berättade mer kring hur Totilas var och träningen etc. Jag fick verkligen en helt annan bild av dem nu efter att ha läst den artikeln!




Kom ihåg mig?