Torra händer, ge mig tips!

Nu när det är så kallt och speciellt när jag jobbar mycket (går mycket mellan ute och inne utan hanskar) blir mina händer så vansinnigt torra. Märker även att det blir sämre i stallet när jag inte har handskarna på.

Smörjer in med feta krämer och det hjälper för stunden, men en timme senare är jag tillbaka på noll igen med fnasiga, torra händer med sprickor på knogarna (ser ut som om jag har boxat till någon med näven haha).

Vad gör man?!

Är det bara att fortsätta smörja varje timme och hålla ut till sommarhalvåret när det alltid är bättre? På natten är dock värst, när jag vaknar upp och inte har smörjt på flera timmar. Aj!


Testa Elisabeth Ardens Eight hour cream. Det enda som funkar på mig!

Har hört att om man dränker händerna i handkräm och sen sover med fingervantar på så ska det tydligen hjälpa, har inte testat själv men det kanske kan vara värt att testa? :)

mary kay nattkräm med biwax!!!

Olivolja!

Hej Frida! En kompis till mig har haft jätte problem med torra händer, men hon gjorde så som Sarah skrivit redan, med handskarna. Finns en kräm på Apoteket hon använde som heter Locobase. Där kan du välja hur fet du vill ha också. Hon hade den fetaste krämen. Nu är hon bra igen.

Ida

Se till att täcka Händerna med iaf torgvantar, de kan du Juha både ute och inne. Sen är Locobase den bästa feta krämen som finns, tar en stund för den att gå in men den funkar!! Sov med den + bomullshandskar på natten ett tag. Och undvik vara utan vantar så mycket du kan. För mig gick det sp långt att mina händer knappt tål kyla alls längre och jag får lätt små små vattenblåsor om jag är utan vantar en liten stund för länge...

En bekant sa nåt om olivolja och kirurghandskar, hom måste ju ha menat såna dära plasthandskar?!

Och det gjorde susen för hennes händer.

Annars måste verkligen rekommendera "torgvanten" vet inte hur jag skulle klara mig utan!

Olivolja med plastpåsar/plasthandskar på några timmar är också grymt !:-)

DT

Inte plasthandskar, dom andas ingenting. Köp bomullshandskar på apoteket, brukar ofta finnas bakom disk så man får fråga efter dom. Dom är ganska stora i storleken så jag brukar ta ngn storlek mindre än vad jag ska ha. Fet kräm men man ska inte dränka in händerna. Däremot smörja sig ofta istället. När man duschar kan man ha engångsplasthandskar, undvika tvål. Och alltid smörja händerna efter minska kontakt med vatten. Jag har det problemet själv, tom varit sjukskriven för det. Gäller att behandla i tid, för det kan sprida sig vidare.

Mary kays!!! Lätt bästa. Jag har om du vill köpa :)!!

Glömde skriva att det var från Lina A:)

Samma problem här med händer o armbågar hela vinterhalvåret :/ Men jag har en lösning :) krämen heter "fast absorbing hand cream" från neutrogena :) smörj in så håller dom sig mjuka. På natten tar jag extra mkt och ett par vantar över. Funkar super för mig (:

biotherms har en jätte bra. den kan du tvätta händerna direkt efter utan att de ska försvinna och den är även bra för nagelbanden har jag för mig :)

Hej!



Kan rekommendera Neutrogena handkräm, den röda för extremt torra händer. Har självsprickor i fingrarna och torra händer. Den funkar!



MVH Nathalie

Apoteket har en kräm som heter Canoderm, den är alldeles superbra, även för riktigt torra och halvt förstörda händer.

S

Det enda som funkar för mig är ett lager med helosan 1 ggr/dag. det tar ett tag för det att sjunka in men när de gjort det tar de ett braa tag innan de blir torra igen! :)

Elisabeth Arden Eight Hour Cream. Och det ska var själva krämen, INTE handkrämen! Funkar löjligt bra och sen jag började med den, för flera år sedan, har jag aldrig haft problem med händerna. Men när jag inte använder den på ett tag, då är det torra och fnasiga tillbaka som ett brev på posten. Och jag blir RIKTIGT torr och jävlig om mina händer när jag blir torr.



Smörj in en liten klick på nagelbanden och smörj sen in resten av händerna med överflödet. Känns fettigt till en början men sugs in relativt snabbt. Smörj sen efter behov. Jag gör det ALLTID efter att jag tvättat händerna eller varit med dem mycket i vatten. Däremellan brukar det inte behövas.



Lycka till, och skriv gärna ett inlägg längre fram och berätta om du löst ditt problem :)



//Jenny

jag ska prova nu hapas det blir bra


TAG,




Kom ihåg mig?