Rids inte Danny ut? Jodå!

Fick en kommentar i ett inlägg.

Malin: Kan du inte skriva ett inlägg om varför du väljer att inte rida ut Danny ?

Svar:
Hej Malin! Jag har aldrig skrivit att jag inte kommer att rida ut Danny. Jag har skrivit att jag inte har ridit ut på honom än. Trots allt har jag bara haft honom i 2 veckor, och jag känner ingen anledning till att kasta mig ut i skogen det första jag gör. Idag har jag dock gjort premiärtur i skritt!

Jag har aldrig varit så mycket för att rida ut, och när jag väl gör det brukar jag skritta och trava lite på sin höjd. Blir några gånger per månad jag ger mig ut på småvägar utomhus.Jag tycker helt enkelt inte att det "ger" något ridmässigt att rida runt i skogen. Tycker dock att det är viktigt att hästen kommer ut på olika underlag så är en riktig hjälte på att promenera med häst utomhus! Om ni bara visste hur många mil jag och Klas promenerade på vägar i skogen totalt.

Men! Undantag finns. Har bildbevis på den enda gången jag galopperade Klas utomhus haha! Han var så stark att det nog var 100 meters stoppsträcka.


Tack för svar! Nej du har inte sagt att du INTE ska, kanske lite dålig formulering på min fråga :) förstår att det inte ger dig det DU vill i träningssyfte, men jag tycker det är synd att du inte uppskattar uteritter mer. Jag har själv älskar dressyr men det är bra härligt att ta en galopp ute också! Jag kan snedda över runn och rida ut ;) haha. Det är ju så med oss hästfolk. Alla gör olika och gillar olika. Som t ex vissa gp hästar går knappt ut i hagen, medan jag varit ute - i alla gångarter - med bla Larina Höm, som Bekant går högt i klasserna. Ser fram emot att se er på tävling på Sveden i framtiden !

mia

där ser man, trodde inte att du var en sådan dressyrfjant. ibland skäms man över att rida dressyr, då många har förutfattade meningar om att man inte rider någonting ute, men du är ju ett levande bevis på det.... :(

Malin, Larina går i stor gräshage. Alla utom Dino går i hage eller paddock. Till och med Santana :)

Anonym - haha jag vet :) min kommentar blev lite konstig i slutet. Då, På EMV gick dom också i hagar allihopa utom Dino. Blev många mysiga promenader istället. Minnas hästhållning borde hyllas ! Hon rider ju ut mer än vissa "vardagsryttare" gör och hästarna har fina hagar :)

Tycker det är klokt att inte kasta sig ut med en orutinerad häst det första man gör men däremot tycker JAG att du framöver borde variera hästens arbete med att rida ut i alla gångarter alternativt låta någon annan rida ut om du inte vågar själv.

Själv tycker jag också att det är tusen gånger roligare att rida dressyr i ridhus än att rida ut men jag väljer att tänka på hästens bästa vad gäller psykisk och fysisk variation och ÄNDÅ rida ut fast jag tycker det är tråkigt. Att gå ut och gå skulle jag tycka var ÄNNU tristare för övrigt.

Ida

Håller med Birgitta. Hur kul skulle du tycka det var att rida på en fyrkantig bana dag efter dag? För hästens humör och välmående är det väl ändå önskvärt att de får komma ut och röra på sig i iaf två gångarter iaf en dag i veckan. De är ju djur, och djur måste få vara just djur också...

t

Är nog otroligt utjatat men att man kan göra diverse dressyr arbete utomhus är ingen myt..:) rider oftast alltid konsekvent även ute i skogen.

Tycker även att dom får ut lite bus mellan öronen och blir mer harmoniska.

Spec när hästen du har är så lite i hage och dessutom utan kompis i en miniruta.

Inget illa menat mot just dig fler än du som väljer att ha häst så här.

Men denna porslinshästhållning är inte okej i mina ögon, så långt ifrån ett hästliv man kan komma.



Annars än trevlig blogg ser fram emot tips på övningar (:

stackars häst

även fast du kanske inte ser någon nytta i att rida ut måste du tänka på att hästen är en levande varelse med känslor! hur roligt tror du det är att gå i samma gamla ridhus varje dag? hästar behöver variation! annars tröttnar dom och kan sluta äta, få olater osv. tänk om!

Mia

kan du inte svara på kommentarerna? ska ha få leva det där livet resten av sitt liv?

Svar till Mia: Vad är det du vill ha svar på? Och vad menar du med "det där livet?" vad är det i hans liv du skulle vilja ändra på? /www.fridahallgren.se

Rida ut är ju så underbart! Iaf jag märker att mina hästar också trivs med det och blir verkligen härligt glad efter en lång galopp! (jag också :) )

Jag tror att Mia undrar om du aldrig kommer att rida ut din häst i mer än skritt?

Som sagt; all respekt om man inte själv vågar rida ut av olika anledningar men du verkar så noga med din häst Frida att jag ändå vill be dig att överväga att ändra dig.

Ibland "måste" man göra saker för HÄSTENS bästa även om man själv inte tycker att det är kul- att rida ut är en sådan sak enligt mig.

Min egen häst var vidrig att rida ut när jag köpte honom- istadig så man höll på att bli tokig men jag kunde bara inte nöja mig med ridhusridning för det. Så jag envisades och nu är hästen mycket, mycket snällare att rida ut.

Du kommer att ha stor hjälp av att kunna rida ut när du börjar tävla, framför allt utomhus.

Och vill/ vågar du inte- be som sagt någon annan rida ut åt dig.

Tom Jan Brink rider ut :) så dressyr behöver inre betyda "ridhus 8 dagar i veckan" :)!

Svar till Birgitta och Mia: Nu är jag med. Jag kommer säkert att rida ut i andra gångarter än skritt på Danny. Han går inte 8 dagar (sen när är en vecka 8 dagar?) i ridhus och så har jag aldrig gjort med mina hästar. /www.fridahallgren.se

"8 dagar i veckan" är ett uttryck man använder om något som man gör OFTA.

t

Skriv inga inlägg om saker du inte kan disskutera eller ge lite mer vettig svar.

Jag förstår inte vad folk har problem med? Frida skriver ju att hon rider ut, inte så ofta kanske men några gånger i månaden. Hästen går ute i hage och promeneras ute i skogen. Jag tror nog att om hästen visade tecken på att den vantrivdes eller tappade lusten så skulle rutinerna förändras, även för Frida. Alla ryttare tycker inte att det är kul att rida ute i skogen, precis som att alla inte tycker det är kul att hoppa. Och det är skillnad på att tycka något är kul eller givande.

Lägg lite energi att klaga på ridskolehästarnas liv istället som rids i ridhus 2-3 timmar om dagen under hela vinterhalvåret.

ray ban wayfarer sunglasses uk http://www.raybans-sunglasses.co.uk

ray ban sunglasses outlet sale http://www.raybans-sunglasses.co.uk

ray ban sunglasses sale online http://www.raybans-sunglasses.co.uk




Kom ihåg mig?