Visste ni att?

Danny inte når marken om han står med sina framben i normal ställning. När han äter hö på marken måste han bredda frambenen eller ställa ett fram och ett bak för att nå ner, precis som föl gör haha! Så går det när man har långa ben. Kan inte sluta skratta åt honom varje gång jag ser det haha..

Någon som har en häst som måste göra likadant?



Haha men lilla vännen!! Så söt!

Stackars liten då ;D Han får önska sig en längre hals i födelsedagspresent ;)

Haha, har en 6-åring som är likadant! ;)

som gör* likdant ;)

Så snygg häst!

Så måste Totte också göra för att nå ned! Skit söta!

Oj, haha. Det har jag aldrig sett innan(x Eller inte tänkt på iaf ;O

Jag kan gärna ta lite av de där frambenen till min häst ;)



/Maria

Min häst gjorde så för att hans kropp växte alldeles för fort förut och halsen hängde inte med när benen växte. Min häst fick då rekommenderat av både hovslagare och veterinär, samt kiropraktor att han skulle äta med hönät i box och höhäck i hagen, i och med att detta ger extra belastningar på benen. Speciellt bakom framknäna/carpus (på min häst!) när dem står så.

Det kan också resultera i bockhovsform på hovarna, vilket inte är så kul om man inte är aktsam. Nu blev det inte bockhov på min häst, men jag vet några andra hästar som inte fick hönät och höhäck som fick just bockhov och ömmande framben pga detta. Så det är inte så "kul" och "sött" som ni tycker tyvärr. "/ Speciellt inte om Danny eller de andra hästarna som gör lika dant, tar fram samma ben och bak samma ben som alltid. Då ökar ju belastningen avsevärt på just ett och samma ben! Hoppas du slipper problem och kan fortsätta skratta åt det..

Som Emelie säger så är det tyvärr inte så bra för dem att stå så, eftersom de belastar benen på ett felaktigt sätt. Jag skulle använda hönät i boxen och bygga en foderbräda i hagen för att vara på den säkra sidan. Förhoppningsvis växer han i sina långa ben snart. =)

t

Nu har jag haft 3 st som gjort så med benen när dom äter.

Aldrig varit nå ben lr hov ptoblem, vet flera hästar som gör så.

Dom har haft hö nät i boxen. Pga andra orsaker.. och hö annars på backen

Min gör exakt likadant.. hon är 7år och har låånga ben. Hur ska dom annars nå ner liksom?

Min foderhäst på 10 år gör också så, men som sagt så tror jag hans kropp inte är byggd för att äta från marken. Han har enorm hög "front" och är byggd i uppförsbacke :) Men alla knep är bra förutom de dåliga ;)




Kom ihåg mig?