Dagens vill ha:

Har länge suktat efter ett vanligt bävernylontäcke att ha på sommaren (ofodrat täcke med blank utsida) men klickade runt lite och hamnade på Back on Tracks hemsida. Jag använder BoT produkter men är inte helt övertygad om effekten, men det ger värme (vilket leder till ökad blodcirkulation) och det är oftast det jag är ute efter vid stallbandage mm.

Hittade i alla fall ett täcke från BoT som är precis det jag letat efter. Ofodrat (för sommarnätter) och blankt. Håller hästen ren och det fastnar inte spån på utsidan. Perfekt!



Finns HÄR

Priset är dock 2300 kr, är tveksam till om det är värt det. Ett "vanligt" bävernylontäcke brukar landa på ungefär 600 kr och ser ungefär ut som detta, men utan BoT effekt. 

Winitou var som dag och natt när han hade haft back on track på sig. Han var ju dock väldigt känslig i ryggen. Dagar han inte haft det på innan ridning krävdes det mer en dubbelt så lång uppvärmnig för att få han lösgjord mot när han haft det på sig. Så jag är helt övertygad om att det funkar :-)

om du inte är ute efter back on track effekten så är dom ofodrade stalltäckerna/sommartäckerna från rambo(new market) fantastiska om man egentligen inte vill ha något värmande men bara något som håller bort damm och smuts.

Travshoppar brukar ha en hel del ofodrade blanka täcken men de passar ju oftast bäst på lite nättare hästar. Horseware har ju också bra:)

Man inte ska ha på ett back on track täcke så länge som under en hel natt, bara så du tänker på det :-)




Kom ihåg mig?