Första dagen i nya hagen

I morse släpptes Danny första gången i sin nya hage. Han hoppade runt som en kalv och joggade sedan runt lite innan han kom till ro och började äta sitt hö. Han gick ute från 8-10 och sedan mellan 11-12.30!

Jag höll stenhård bevakning på honom och det gick verkligen jättebra! Han stod så lugnt och stilla.

Info:



Hage utan häst:



Danny i hagen! Lugn och duktig.





Mycket restriktioner men vettiga sådana tycker jag. och framför allt tydligt, du är ju varje hästskötares dröm om du är lika tydlig med allt annat också, haha. Jag har jobbat med hästar i många år och jag kan säga att det finns MÅNGA diffusa hästägare i landet, det är liksom "ehh... tja ta några benskydd fram och om det är kallt kan han ha täcke med, bestäm du.."

Raka puckar är så mycket bättre det bäddar för minimalt med konflikter. Det är något som folk har väldigt svårt att förstå tyvärr. Många känner sig taskiga som har krav på vad hästen ska ha för förhållningsregler. Men det är klart bättre än att man ska gissa sig till vad som verkar vettigt och så kommer hästägaren sen och gnäller på att man lagt på för tjockt eller för tunt täcke, skulle ha haft en annan grimma eller liknande. Jag ÄLSKAR din skylt!

Kan tillägga att jag bloggat om det här precis nyss, fick inspiration av ditt inlägg :) Det tackar vi för så klart! Kolla gärna om du vill och orkar.

Mvh Jessica




Kom ihåg mig?