Lite tankar från mig

Tänk så livet kan vända. Från att ha haft Klas som jag kände utan och innan till att lära känna en helt ny individ. Med Klas visste jag exakt hur han skulle reagera i olika situationer. Jag visste allt från exakt hur mycket vatten han drack på en dag, till hur han reagerade på bilar, saker som ramlar ner från sargen i ridhuset etc.

Nu står jag med en helt ny individ, Danny, som jag inte känner alls. Efter alla hästar borde man ha vant sig, men Klas köpte vi för två år sedan och Norma kom för knappt 1,5 år sedan. Det är alltså ett bra tag sedan jag stod med en helt "ny häst". Esco har jag visserligen inte ridit innan, men han "kände" jag redan mycket väl.

Det är en ovan känsla, men jag kommer förmodligen att lära känna honom och hans personlighet ju fler dagar som går!

Vet hur det är, köpte ny häst i höstas och man blir liksom helt ställd. Min andra häst har jag haft sedan hon var 9 mån (7 år iår) och känner således utan och innan, och att då få hem en nykastrerad 3-årig älg som knappt varit med om något är en rejäl omställning.

Men spännande är det :)

Fast det är väl lite charmen med hästar, att man får lära känna dem som individer, att alla inte är lika? Visst är det bekvämt och skönt att veta vad man kan vänta sig, men det är väl klart roligare och mer utmaning att hantera en "okänd" häst? Fast som sagt, jag förstår att det tar tid att vänja sig och har man bråttom eller är lite trött så är det ju skönare med en häst man redan är inkörd på.. Men det kommer med tiden. Jag är helt övertygad om att det går fortare än vad du tror också.




Kom ihåg mig?