Frida Hallgren - Dåtid

Jag kan tänka mig att flera av er som klickat in er på den här hemsidan känner mig väl, en del känner mig litegrann och en större del känner mig inte alls. Därför tänkte jag presentera mig som person, lite nutid, dåtid samt lite framtidsplaner. Dessa rubriker kommer under olika inlägg där jag tänkte börja med att berätta om min "dåtid".

Jag heter alltså Frida Hallgren, är som tidigare sagt född 1992 och går därmed under benämningen "Young Rider" som är en ålderskategori för ryttare i åldern 19-21 år. Jag har sedan 14 års ålder satsat helhjärtat på grenen dressyr och ridit ett antal tävlingar på olika nivåer sedan dess. 

Vill gärna berätta lite kort om de hästar som jag har hunnit med under de senaste 6 åren. Hästarna skrivs i kronologisk ordning från de att jag fick dem:

Herkules: Min första ponny som jag fick vid 13 års ålder. En orutinerad men snäll D-ponny som jag startade med i lokala klasser i både dressyr och hoppning.

Cashmir:
Efter att ha bestämt mig för att satsa på dressyren köpte vi Cashmir, en D-ponny som jag tävlade upp till regional FEI på. En fantastiskt snäll ponny som man kunde göra allt med. Galoppera på ängar, bada i vattnet, rida gymkhana och allt där till. Efter två år kände vi dock att han inte räckte till för de klasser jag ville rida i dressyren och han såldes.

Köhls Fidolina:
2008-2009 hade jag äran att få äga och rida Köhls Fidolina, en D-ponny som med tidigare ägare hade gått SM, Lag-SM, Elit och allt där emellan. Under den tiden som jag red "Fiddo" lärde jag mig grunden för där jag ridmässigt är idag. Med henne red jag elitserien under två år, hade resultat över 71% i LA:P1, red nationella FEI klasser, tog DM-medaljer, red Svenska Mästerskapen (SM) 2009. Jag har henne att tacka för allt! Efter två år tillsammans såldes hon till Malin Sahlin i Sundsvall som nu tävlar henne på nationell nivå ännu en gång med ny ryttare. 

First Class af Hvarre:
 Hösten 2009 köpte och importerade vi en godkänd hingst från Hamburg i Tyskland. Han hade då tävlat St. George och gått internationella klasser med en junior. En fantastisk läromästare som gjorde rörelser upp till GP och hade en arbetsvilja som jag aldrig tidigare upplevt hos en häst. "Klas" var född 1994 och 165 cm hög. Historien med Klas bör berättas för sig, men den kantas av tragedier och skador som gjorde att jag aldrig fick möjligheten att träna och tävla honom som det var meningen. Klas fick somna in den 14 Oktober 2011 efter den allvarliga skada som förföljt honom under de två år som jag ägde honom.

Norma (SWB):
När Klas var som mest skadad valde jag att inleda ett samarbeta med en uppfödare från Bollnästrakten. Jag fick då Norma, ett sto född 2006 e. Twiligt som jag hade i träning under 8 månader. En rörlig och trevlig häst med en fantastisk galopp. Hon flyttade hem igen i Maj 2011 och gör nu nya framsteg med sin ägare.


 




Kom ihåg mig?