Röntgenbilder

Fick CD-skivan med röntgenbilderna på dansken på posten idag. Tänkte åka till ATG imorgon och lämna dom hos min veterinär så får han komma med sitt utlåtande. Har ett enormt förtroende för min veterinär som har haft hand om mina tävlingshästar i 4 år nu. Tycker att det är jätteviktigt att man har en bra veterinär som man samarbetar med och inte låter en massa olika veterinärer titta på sina hästar. Det är guld värt att kunna ha en bra dialog!


Det är helt underbart att ha en "egen" veterinär men ibland blir man lite blind för man tycker om dem så mycket.. Jag ska sälja min häst och köparen ville använda "sin" veterinär vid veterinärbesiktningen och det var ju inga problem för oss. Men veterinären var så otroligt nedlåtande mot hästen och efter att jag sprunigt för hand med hästen sa hon att han var halt och hon ville inte ens göra ett böjprov. Nu till saken att han har ALDRIG varit halt och ingen annan än hon såg att han var "halt". Men vi fick åka hem med hästen igen och dagen efter skulle våran egna veterinär kolla på honom mer ordentligt, hon gjorde böjprov, vi longerade och gjorde ALLT och det var absolut inga fel på honom, hur fräsch som helst! Nu ska en tredje opartisk veterinär få gå igenom honom så får vi se vad den säger:)

Helt bra är det ju inte att ha EN veterinär som man alltid vänder sig till. Det kan ju lätt bli så att den veteriäneren missar någonting som skulle kunna upptäckts om man hade varierat veterinär.

Eller så väljer man en toppveterinär med omsorg och vet att han aldrig skulle "missa något".




Kom ihåg mig?