"Röran" runt dansken, från besvikelse till hopp

Tänkte skriva ett inlägg i ren frustration. Som jag tidigare skrev besiktigades dansken i måndags och gjorde allt UA men fick en anmärkning på en av röntgenplåtarna där det enligt veterinären som besiktigade fanns ett mindre fynd.
Detta har nu visat sig vara helt fel, och plåtarna är i så gott som perfekt skick. Det hela tog sin vändning då röntgenbilderna direkt efter besiktningen skickades dels till en dansk specialist, dels till min veterinär. Igår ringde min veterinär till mig och konstaterade precis samma sak som den danska specialisten - det finns inget fel på röntgen som går att anmärka på. Det är alltså två veterinärer som nu har sagt att plåtarna är ovanligt bra och att veterinären som besiktigat har gjort fel som påpekat detta fynd.

Vi står nu i ett läge där veterinärintyg + röntgenbilder är skickade till vårat försäkringsbolag Folksam's veterinär. Han ska göra den slutgiltiga bedömningen och säger han att det är UA (utan anmärkning) så tecknar jag alltså en försäkring för hästen hos dom och köper en fullt frisk häst nästa vecka.

Just nu är vi rätt "matta" på denna röra, både säljaren och vi. Allt detta krångel om röntgenfyndet helt utan anledning eftersom det inte är något fel. Men vi försöker att se allt positivt, hästen är fullt frisk och blir förhoppningsvis i min ägo nästa vecka! Bara det ger mig lyckliga fjärilar i magen.

En bild på den eventuella dansken.. ♥

Gud vad roligt! Hoppas allt blir bra nu :)

Ja vi håller tummarna här hemma, det vore helt fantastiskt om det gick vägen nu :) Kram

Åh så härligt! Keep my fingers crossed :)

Guud vilken sööt häst. vem är han efter??

Åh, håller alla tummar.

Det är så jobbigt att gå och vänta. Hoppas han kommer snart :D Tack för en super bra blogg!

Otroligt söt häst, vem är han efter? Ser ut som där är florestanblod i honom men jag kan ha fel:-)

Håller tummarna för att den där fina hästen ska bli din!

Vilken söt häst!!!

Ser trevlig ut! Lycka till! :)




Kom ihåg mig?