Sadeldjungeln

Jag är väldigt intresserad av sadlar och glor mer än gärna på alla som rider förbi i ridhuset. För min del är det bara några sadelmärken som "gäller" för mig. Jag har självklart inte provat alla märken på marknaden, men hunnit sitta i mycket olika sadlar under dessa hästår.

Det finns två märken som jag använder, det är Amerigo och Childeric. Två kvalitetsmärken. Jag har inte suttit i en enda modell som inte passat mig som handen i handsken av båda märkena. Från början när Childericen kom ut på marknaden tyckte jag att den såg hemskt ful ut rent estetiskt. Men efter att ha provat en blev jag fast! Fantastiskt sköna. Numera tyckter jag nästan att det är snygga sadlar haha.. Man har nog vant sig.
Amerigo gör också fantastiska sadlar, jag har en Close Contact hemma nu som jag hoppas ligger bra på nästa häst.

Min Amerigo CC:



När jag arbetade hos Charlotte/Rasmus Haid Bondergaard hade även några av deras hästar dressyrsadlar från märket Antares. Detta var ett nytt märke för mig, men påminde mycket om att rida i Amerigo vilket var en väldigt positiv känsla!

Tror dock att Antares ligger i samma prisklass som Amergio och Childeric, det vill säga runt 35 000 kr ny. Tänk dock så bra att det finns en begagnatmarknad med välskötta sadlar där ute!

Rider i en Ordo Equester Venus. Påminner en del

Om childeric. Helt i kalvskinn och enkelkåpa. Kostar dock bara 15000kr ny. Har hittills varit super nöjd med den. Men självklar hade inte tackat nej till en Childeric men har två hoppsadlar också så kan inte få allt.




Kom ihåg mig?