Svar på frågor!

Matilda: Va? Spreyar du hårspray på lädret?? Går det, haha! Blir det inte klibbigt och så? Hade varit kanon om det gick att fixa den där lilla extra finischen! :D

Svar:
Ja du har förstått helt rätt! Jag gör rent lädret och gör i ordning det med puts/shinekrämer så att det är i ett fint skick. Låter tränset torka helt och sprayar efter det hårspray över hela utsidan på nosgrimman etc.
Jag använder mig av PROFFS rosa hårspray och håller flaskan ca 30 cm ifrån lädret när jag sprayar. Inget tjockt lager, tänk ungefär så mycket som du sprayar pälsglans på hästen. Därefter hänger du tränset/stövlarna eller vad du nu har sprayat på tork och RÖR INTE vid det! Låt det stå tills det har blivit torrt och sedan kan jag lova dig en fantastisk glans!
Ibland blir det lite vitt av hårsprayen på lädret, detta kan du bara gnugga bort med en fuktig trasa.

Petra: Hej! Jätte fin blogg och hästar, absolut en jag ska börja följa! Men har en fråga angående hårsprayet? Har fått tipset av en bekant som säger att det ger en extra glans på tex träns men har aldrig testat själv. Undrar därför om det blir fint glansit eller så och om det inte blir klabbigt ? Du får jätte gärna svara här eller i min blogg så jag ser vart svaret kommer! :)

Svar:
Tack så mycket, vad glad jag blir! Du kan läsa svaret ovan, men du ska alltså inte spraya för mycket utan bara ett tunt lager som får torka utan att du petar på det (då blir det inte snyggt). Lycka till!

Sarah Hedengren: Vart kommer tränset med vita fodret ifrån? :)

Svar:
Jag har köpt det på ridsportäfferen Aubiose i Borlänge och det står tyvärr inte vad det är för något märke på det. Tror att det kostade 899 kr för hela tränset! Aubiose har telefonnummer 0243 - 23 95 30 och där kan du säkert fråga om dom har kvar dressyrtränset med 5 cm nosgrimma. Har för mig att jag har sett det där nyss, i alla fall i brunt! Går säkert att beställa svart.

IDA: OMG vad är det där för häst? VILKEN JÄKLA NACKE! :o

Svar: 
Ja han har lite nacke! Det är en spansk hingst och de brukar ha rätt mycket massa, framförallt på nacken.

Kan du inte lägga upp några (många ;)) bilder på de ponnier du haft?



Du har en jättefin blogg!




Kom ihåg mig?