Svar på tal

Alex om Ett inlägg från Sveriges största hästblogg som gör mig en smula irriterad:
Gosh! Ungefär som när du försöker framstå som väldigt duktig dressyrryttare. De framgångar du hat har du haft på en redan utbildad ponny och hingsten du hade kunde du knappt rida själv utan hade tränare som red hela tiden...

Vad fan spelar det för roll!? Som du vet kanske man inte berättar allting, ibland kanske man framställer sig själv som lite bättre än vad man egentligen är...

Svar:
Hej "Alex" Vad grundar du dina bekymmer på? Fidolina var högt utbildad och "färdig" när jag köpte henne, är det något fel? Man lär sig enormt på att köpa utbildade hästar (varför köper många juniorer äldre läromästare tror du). Många gör misstaget att köpa orutinerade hästar som dom sedan inte kan förvalta och harvar runt på utan framgång - skulle det vara bättre? Nej.
Dessutom, om man har möjlighet att köpa en schyst ponny som kan ta en upp i Sveriges elit, varför inte ta den chansen? Kan lova dig att det är otroligt mycket roligare att få uppleva mästerskap och stora tävlingar än rida runt i LB bara för att man envisas med att köpa en säg 3-4åring och göra allt själv. Så himla svenskt haha! Allt jobb ska man göra själv för det är "fint".

Tränare som red min hingst hela tiden haha! Det var dagens skämt. Säg att min tränare har ridit honom kanske 5 gånger på två år, det är ungefär var fjärde månad.


 

Fin blogg!

Men vilken ogrundad och framförallt okunnig kommentar du fick. Det är betydligt svårare att förvalta en bra ponny/häst, håller man inte hög standard i sin ridning kommer det märkas. Att du lyckades hålla ponnyn i de högsta klasserna är väl ett utmärkt bevis på hur vilken bra ryttare du faktiskt är.



Många verkar tro att framgång kommer som ett brev på posten bara för att man köper en välutbildad häst, men isåfall borde ju varenda person som köper en högt tävlad häst glida runt i höga klasser, och så är ju bevisligen inte fallet...



JAG tycker iallafall att du är en duktig ryttare, och det ska bli kul att följa dig och din nya :)

Moa

Som bloggare kan man aldrig göra alla nöjda, vare sig man har 10 läsare eller 1000. Jag har bloggat på bloggar med båda läsarantalen, och hur man än skriver eller förtydligar sig för att minska dryga kommentarer eller viktigpettrar så kommer kommentarerna - hur positiv och snäll man nu försöker vara. Folk kommer dömma en för hur dom tolkar det du skriver - så är det att vara så pass offentlig man är som bloggare tyvärr..



Jag tycker din blogg är bra, och hitils verkar du ha ett sunt hästvett. Fortsätt på den här stigen, den är bra!

xx Moa

Det här är endast omoget och pinsamt från mupparnas sida! Färdigutbildad ponny eller ej så red du i de högsta klasserna! Det kan inte vem som helst göra. Jag tror att de är avundsjuka på dina hästar då det är uppenbart att de inte inte lyckas med sina egna. Stå på dig! Jag gillar verkligen din blogg och dina uppriktiga och ärliga åsikter och inlägg. Du kommer att gå långt!

gillar din inställning enormt ! Det är bättre att köpa en duktig utbildad häst som man själv kan lärs sig av, än att köpa en outbildad som man inte klarar av att rida och träna rätt.




Kom ihåg mig?