Tidigare hästar

Då första hästen flyttade hem till mig redan vid 13 års ålder så har det hunnit bli en hel del hästar under åren. Jag började som alla andra på ponny och har mycket glädje och minnen sedan den tiden!
 
Hästarna nedan är skrivna i kronologisk ordning från det att jag fick dem:
 
Herkules: Min första ponny som jag fick vid 13 års ålder. En orutinerad men snäll D-ponny född 1998 som jag startade med i lokala klasser i både dressyr och hoppning.
 

Cashmir: 
Efter att ha bestämt mig för att satsa på dressyren köpte vi Cashmir, en D-ponny som jag tävlade upp till regional FEI på. En fantastiskt snäll ponny född 1994 som man kunde göra allt med. Galoppera på ängar, bada i vattnet, rida gymkhana och allt där till. Efter två år kände vi dock att han inte räckte till för de klasser jag ville rida i dressyren och han såldes.
 

Köhls Fidolina: 
2008-2009 hade jag äran att få äga och rida Köhls Fidolina, en D-ponny född 1996 som med tidigare ägare hade gått SM, Lag-SM, Elit och allt där emellan. Under den tiden som jag red "Fiddo" lärde jag mig grunden för där jag ridmässigt är idag. Med henne red jag elitserien under två år, hade resultat över 71% i LA: P1, red nationella FEI klasser, tog DM-medaljer, red Svenska Mästerskapen (SM) 2009. Jag har henne att tacka för allt! Efter två år tillsammans såldes hon till Malin Sahlin i Sundsvall. Tyvärr finns inte Fidolina längre kvar i livet och vi är väldigt ledsama tillsammans med familjen Sahlin.
 
 
First Class af Hvarre: Hösten 2009 köpte och importerade vi en godkänd hingst från Hamburg i Tyskland. Han hade då tävlat St. George och gått internationella klasser med en junior. En fantastisk läromästare som gjorde rörelser upp till GP och hade en arbetsvilja som jag aldrig tidigare upplevt hos en häst. "Klas" var född 1994 och 165 cm hög. Historien med Klas bör berättas för sig, men den kantas av tragedier och skador som gjorde att jag aldrig fick möjligheten att träna och tävla honom som det var meningen. Klas fick somna in den 14 Oktober 2011 efter den allvarliga senskada som förföljt honom under de två år som jag ägde honom. 
 
 
Norma (SWB): När Klas var som mest skadad valde jag att inleda ett samarbeta med en uppfödare från Bollnästrakten. Jag fick då hem Norma, ett sto född 2006 e. Twiligt som jag hade i träning under 8 månader. En rörlig och trevlig häst med en fantastisk galopp. Hon flyttade hem igen i Maj 2011 och gör nu nya framsteg med sin ägare.
 
 
Escritor IX: "Esco" är en PRE-hingst född 1997 som jag började rida på allvar vid årsskiftet 2012. Hans ägare Petra Back var då gravid och behövde avlastning. Jag och Esco klickade direkt som team och så småningom blev han "som min egen", det vill säga jag tog hand om honom 7 dagar i veckan. Under våren 2012 flyttade Esco från sitt gamla stall till Falu RK där jag hade Danny uppstallad. Jag hade då båda hästarna i full träning där och var världens lyckligaste för att Escos ägare gav mig den chansen. Vi tävlade upp till LA på 72% med vinster och MSVC upp till 64% med placeringar. Under hösten 2012 flyttade Esco till familjen Skatt i Knivsta där han ska vara på helfoder under ett år. 
 

Hej!

Vilken fin blogg du har, och dunderfina hästar du har ridit. Ville bara fråga om din förra ponny Herkules möjligtvis såldes till Marks Ridklubb eller Stuteri MW (ägt av Maria Winberg)?

Hur som helst red jag en ponny som är mycket lik den du har bild på, också vid namn Herkules, någon sommar när jag var på ridläger där. Fantastiskt bussig och rolig ponny att rida. Skulle vara kul om det var samma!

är det Herkules som står på stall compass i saltsjöbaden som du hade? Skulle vara kul att veta för det är en av våra favorit hästar. Vi skulle vara väldigt tacksamma för svar och du får gärna skria varför du sålde honom vi menar han är ju nästan bäst.

jag menar bäst!!

Haha min dyslexi slog till när jag läste hela Klas namn, blev First Class af Havre... dog lite för en stund haha

Hej! Herkules har jag ridit en hel del och tävlat nu. Ska berätta lite vart han hamna

Först hade en honom vet dock inte vad hon hete. Hon tävla lite ponny galopp på honom. Sen varnades några andra privat ryttare som hade honom. Men dom passa inte så bra. Dom köpte en annan häst och herkules kom till en super bra ridskola som heter stall cmpass där jag rider 3 gånger vi veckan i en special grupp. Ända sen jul har jag ridit honom minst 3 gånger. Men för en vecka sen så flyttar han till en priv ryttare ute på Värmdö. Kovik heter stallet. Hon som har honom nu rder super bra. Anledningen till att vi inte behöll honom var att han har ju en nervskada som gör att han blir halt ganska ofta så för hans bästa inte inte gå på lektioner ca 2 timmar nästan varje dag. Jagnälskade honom mer än allt. Jag tycker det är ganska roligt att veta vilka som haft honom innan.

Svara gärna

Skriv gärna en kommentar på min blogg för jag är väldigt intresserande hur det gick för er och hur länge du hande honom!! Jag gör nämligen en lista på alla herkules har varit hos...

Det är kanske tjatigt o lämna tre komentararer efter sig men måste bara veta hur gammal var han när du köpte honom? Vet du vemsomhelst hade honom innan dig

Hej! Såg att "Klas" hette "Af Hvarre" och jag undrar om han är efter hingsten Stuntmann Af Hvarre? Jag rider nämligen ett sto som är efter Stuntmann och är lite nyfiken om "Klas" då kunde vara ett halvsyskon till henne? Vore jättekul om du ville svara på detta då jag är otroligt nyfiken! Oerhört maffig häst var han btw!
Mvh Kristin

Svar: Hej! Nej han var efter Top Of Class. Kram
Frida Hallgren




Kom ihåg mig?