Ungponnychampionatet i dressyr 2011

Tänkte berätta lite om ett roligt äventyr som jag var med om i somras! När jag jobbade hos Haid-Bondergaard stod deras dotters 6-åriga dressyrponny Sir Lancelot på min ridlista varje dag. En helt makalöst rolig ponny att rida med energi så det räcker åt 5 andra små ponnysar!

Det bestämdes ganska snabbt att jag skulle rida ungponnychampionatet på honom istället för dottern och enda "problemet" var att championatet var redan 2,5 vecka efter dagen jag började rida honom haha! Eftersom han vann championatet förra året var han direktkvalad och behövde inte ta några kval.

Efter att intensivt ridit för Charlotte 9 av 10 ridpass kände vi oss dock mogna och 2,5 vecka senare satte jag mig bakom ratten i lilla lastbilen med Helena och åkte 3 timmar till Falkenberg för championat i dressyr!


Vi kom dit redan på fredagen och red ett lättare pass på banorna, han verkade nöjd och glad. Efter att ägnat halva kvällen för att montera boxgardiner och allt där till som Helena hade packat med åkte vi till vandrarhemmet där vi skulle bo och inväntade morgondagen med spänning, då var det dags för kval 1!

I ungponnyklasser rider man för 6-åringarna ett program som heter LA för ungponny som innehåller skänkelvikningar, förvänd galopp men inga skolor. Vi gjorde ett OK program men han var lite matt på grund av att det var otroligt varmt! Resultatet slutade på 78,4% och vi la oss på en tredjeplats inför finaldagen!






På finaldagen skärpte vi till oss och tog kritiken från gårdagen. Där visade han mycket mer energi, elastisitet och uttryck! Detta resulterade i smått otroliga 80,6% i LA för ungponny! Totalt blev det brons och därmed tredje bästa 6-åringen i Sverige, hurra! Han fick suverän kritik och bedömdes vara en ponny för framtida mästerskap.
Allt detta efter bara 2,5 vecka i sadeln, helt fantastiskt!


Vad roligt! Jätte fin ponny verkligen.

Jag funderar på att försöka rida ungponnychampionatet på min femåring, men det känns som att hoppning är mer vår grej (;

Ha det bäst! Fin blogg har du också.

Grattis! Riktigt fin häst, ni ser ut att passa bra ihop :)

ÅÅ jag har ridit Lancelot och han är så underbar! Tränar nämligen för Lancelots uppfödare Caroline Dahlstedt. Jag red honom ett par gånger och introducerade honom till terrängen, han var verkligen en klippa i den grenen med. En riktig super ponny!

Vet du hur han har det där nu för tiden? :) Är han fortfarande hingst?




Kom ihåg mig?