Blandade känslor och blåa rosetter

Jag är både jätteglad och jättebesviken. Men mest glad! Hästarna har som sagt tävlat på hemmaplan idag och Danny var först ut medan Esco gick på eftermiddagen. Vi har helt otroligt varmt och solen gassade på banorna vilket gjorde lite tuffa förhållanden för både hästar och ryttare. Vattenflaskorna gick åt höger och vänster och svetten rann på hästarna.
 
Danny var ganska fin på framridningen och jag fick hjälp av min tränare vilket var super! Hon fick se våra problem på tävling vilket är att han spänner till ryggen och blir lite "spretig" i både trav och galopp. Jag hade lite svårt att hitta honom och han blev lite "platt" i bjudningen. Tog sedan ett spö (vilket jag aldrig har annars) och då blev det mycket bättre. Hittade honom ganska fint på slutet av framridiningen. Sedan var det dags att gå in på banan! Travprogrammet kändes verkligen inte bra och jag hittade honom inte alls, han var bara spänd och stoppade upp. Fick inget flyt och det vanliga suget framåt var inte där. Galoppen var lite bättre men även där var han spänd och galopperade jämfota bak och bytte galopp bak något steg. Jag fick inte fram några mellangångarter i varken trav eller galopp och efter ritten var jag rejält nere. 
 
Det var en riktigt usel känsla, det kan jag inte komma ifrån. Men lägstanivån HAR höjts sedan sist vi tävlade vilket resulterade i 68,27% och en andraplacering i LB:1.
 
Esco var däremot riktigt jäkla superbra på framridningen. Galoppen - klockren! Traven - också super. Inne på banan gjorde han ett fint travprogram med några taktfel i mellantraverna och sedan blev det pannkaka i galoppen. Hastigt och när jag tog halvhalterna gick han rejält mot hand, slog sig fri och gapade... Galopperade riktigt dåligt i höger varv och det bara rann iväg i någon snabb takt. Men överlag gjorde han dock ett bra program. Han får sina 8:or på halterna, uppridningarna, ryggning, skänkelvikningar, och någon 10 meters volt. Han är stadig och plockar poäng på detta! Då kan det få bli lite katastrof i galoppen tydligen..
 
Esco fick 69,73% i LA:1 vilket ledde honom rakt upp i topp tillsammans med ett annat ekipage. Tyvärr hade Esco sämre i allmänt intryck vilket gjorde att han fick andraplatsen istället för seger, synd! Kanske ville han matcha rosettfärgen med Danny? Två blåa rosetter blev det ju.. :)
 
Jag hoppas ni ser vilken häst som är vem haha.. 
 

Grattis!

Grattis, vad ni är duktiga!

Grattis! Det är alltid lite retligt när procenten inte matchar känslan, men det är ju klart roligare när det är på detta hållet! =)

Grattis till placeringarna!! :)




Kom ihåg mig?