Lite träning igen

Det blev lugnt med tiden! Åkte till stallet direkt efter jobbet och Danny var ren och fin när jag tog in honom från hagen. Det är näsan helt fruset i marken nu så dom blir inte så leriga om dom skulle rulla längre, klart den enda positiva saken med vintern. 
 
Lindade på honom (ja, jag lindade alla fyra ben haha lättprovocerade vänner) och satte på kandaret. Har höjt bridongen lite efter råd från Jeanna och det känns jättebra. Ingen större skillnad men det var väl dags, lädret har töjt sig lite sedan det passades in från början när det var nytt. Började jobba med galoppen, red dom förvända linjerna ur MSCV-programmen och det gick väl med blandade resultat. Han bytte någon gång och dom enkla bytena blev väl inte lysande - det blir lite tvärstopp eller så blir det trav-skritt i övergången. Hm, vi har mycket att jobba med! Sedan tog jag trav med ett spö i handen och herregud så elektrisk han var! Har aldrig haft den känslan innan. Red lite öppnor och slutor innan jag lade ifrån mig spöet. Skrittade lite och tog lite mer trav efter det. Bra känsla men mot slutet tog bensinen slut i honom. Dock mjuk och fin!
 
Marika hade lektion för en annan i ridhuset men jag frågade hur han hade sett ut (vi red ju runt i bakgrunden) och hon sa "Jättebra trav, inte så imponerande galopp". Haha jaha! Här red man runt och trodde att vi galopperade jättefint men så var det tydligen inte. Jag hade behövt rida för tränare varje ridpass. Jag var i alla fall nöjd och Danny verkar vara på G! Blir ett kort ridpass i ridhuset i morgon igen.
 

Är du nöjd med kandaret nu som du haft det ett tag? Känns lädret hållbart, mjukt etc? Hur håller lacken? =)

Svar: SUPERNÖJD! Lacken ser som ny ut fortfarande, lädret är mjukt och har inte tappat något färg eller fått någon slitning. Det enda att klaga på är att den vita fodringen på nosgrimman är lite klen, råkade dra med nageln på insidan och då blir det en svart rispa. Lädret känns i alla fall väldigt bra och tyglarna är underbara att hålla i.
Frida Hallgren

Det låter jättebra! :) Funderar på att klicka hem ett brunt, de är så snygga. :d




Kom ihåg mig?