Fantastisk dag i sadeln

Vilken dag! Har flängt fram och tillbaka överallt och har inte ens jobbat haha.. Började i morse och fixade lite stall på morgonen, tycker att det är så skönt att ha det klart. Sedan hem, ut och gå med hundarna och äta frukost.
 
Vid lunch åkte jag tillbaka till stallet och red lite, först Danny sedan Esco. Danny gick i ridhuset och var helt magisk! Hade ett spö i handen för ovantlighetens skull och idag var fokus att leka fram lite sväv i traven. Han rör sig stort så fort han får länga medan den vanliga grundtraven blir lite "platt". Idag var dock grundtraven allt annat än platt och han var riktigt duktig! När man rider mycket samling gäller det att leka fram det, massor av beröm och klappar. Vi låtsades och lekte att vi red passage och några steg blev riktigt svävande - han kan. I galoppen var han fantastiskt fin och jag styrde in på diagonalerna - galopp, galopp, byteshjälp, HAN BYTTE!! Inte en gång, utan flera gånger åt båda håll. Givetvis inte helt rena och perfekta, men vi gick in på diagonalen i en galopp och kom ur diagonalen i den andra galoppen - fantastiskt.
 
Esco visade sig lika fantastiskt fin han! Jag tror aldrig han har gått så bra. Lugn, klockren i handen och med ett sväv i traven som aldrig förr. Oftast blir det mest ett hastigt paddlande av framben i både trav och galopp, men idag kände jag varje steg - lugna och vilande. Även slutorna där jag oftast behöver vara väldigt övertydlig och bestämd flöt på utan problem.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, äta lite mat och sedan mysa i soffan hela kvällen. Imorgon blir det jobba av!
 
 



Kom ihåg mig?