Film Danny

Här är filmen på Danny från fredags tävlingsstart. Många saker är spända men ibland slappnar han av och rör sig mer avspänt. Lägstanivån har i alla fall höjts och jag tycker att han ser förvånansvärt fin ut i traven (känslan var inte jättebra). Om ni är lite uppmärksamma i galoppen ser ni även hur han dubbeltrampar och även byter galopp bak ett par gånger haha :)
 
LÄGGER TILL: Ett par tyckte att han såg oren ut men det beror bara på spänning, han "kastar" gärna upp höger framben när han blir spänd och tappar då takt/ser oren ut (detta kan öven ske på träning när han är för het). Det är ingenting som syns när han är avslappnad och som ni ser på flera tillfällen rör han sig jämnt och behagligt när han spänner av.
 
 

Sjukt snygg!!

Det märks att ni har en bit kvar innan allt faller på plats på banan - men jäklar vilken häst du har! Traven är ju helt fantastiskt :D Han kommer bli så jävla fin om ett par år!

Btw, älskar din blogg! Det är nog den bästa hästbloggen enligt mig :)

Wow, DEN HÄSTEN om två eller ett år!!!!!

Han rör sig bättre för varje film du lägger upp, hur gör du?! Helt otroligt fin! Säger som dom andra, om några år.....

Jävlar vad fin han blivit Frida!! Du visar han grymt bra !:-)

ser ut som att han haltar/går orent med vänster fram. ser ut som att han "hoppar" på det i travet, vet inte riktigt hur jag ska förklara men. det kanske bara är jag som tycker det..

jag såg det också, orenheten, men ville inte riktigt nämna det. Däremot tror jag det kan komma från spänning. När en del blir väldigt spända på tävlingsbanan så kan det bli liknande symptom och med tanke på hur lite tävlad den är så är det säkerligen så att den bara ser ut så under denna ritt. Och antagligen därför som känskan kanske inte var så bra under ritten också. Ja det är väl bara att kämpa på och få dom att slappna av tillsist :)

Svar: Det beror bara på spänning, han kan vara som natt och dag på träning beroende på om han är avspänd eller ej. Kan se väldigt oren ut när han är spänd men det försvinner så fort han är avslappnad i ryggen :)
Frida Hallgren

Hej, skriver alltid positiva kommentarer till dig. Men förstår vad du menar i ditt tidigare inlägg. Oj vad spänd han var, tappar t.om takt i traven. Så är det ibland. Man kan ju ändå se kvalitéerna i honom :)

Det blir bättre bara ni får komma ut och tävla lite så att ni får lite rutin. Men jag måste bara säga att du sitter himla mycket bättre nu i den nya sadeln. Inte alls lika hoppigt och stutsigt som i den gamla. Positivt :D

Svar: ..Och ännu bättre sitter jag när han inte är spänd som en fiolsträng i ryggen :D
Frida Hallgren

Hur spänd han än må vara så jäklar vilken trav han har! Visst är det lite taktfel/spända steg här och var men han har en otroligt fin spänst och i mellantraven ser han otroligt jämn ut (inte i närheten av oren). En smula mer avslappnad och du har en helt grym häst Frida! Han kommer att nå långt!

ja precis, det kan ju bli "taktfel" när hästen blir spänd. Speciellt på dom hästarna som rör sig lite extra :)

Superfina!
Ska bli kul att se er i lite högre klasser framöver!
Du rider verkligen trevligt!
Bara en märklig iakttagelse, du verkar sitta längre bak i din nya sadel än i den förra?
Förr i världen var ju de dyrare moderna märkena kända för att placera ryttaren längre fram men den här verkar tvärtom?
Eller vad hade du för sadel innan?

Hej! Kan du förklara mer om när han spänner sig och "hoppar" med ena frambenet? Min häst har gjort det i någon vecka, han är inte halt, varm, svullen, öm etc. men hoppar på samma sätt fast ännu tydligare! Kiropraktor kommer i övermorgon, sedan står massör och veterinär på tur. (Det var veterinären som rekommenderade att jag skulle ta ut kiropraktor först.)
Det jag undrar är helt enkelt om Danny gör mer eller mindre på böjt spår?

Svar: Om din häst har gjort så i en vecka och aldrig förut skulle jag ta ut veterinär på en gång, låter helt tokigt att ta en kiropraktor först. Han gör inte lika mycket på böjt spår.
Frida Hallgren

Hej igen och tack för ditt svar! Förlåt, jag var visst lite otydlig med läget: anledningen att jag skulle ta ut kiropraktor först var att han gjort så tidigare och det berodde på en låsning som kiropraktorn rättade till men nu har det hoppat tillbaka, vilket är vanligt med låsningar som du säkert vet! :) Ha det bra!




Kom ihåg mig?