Fler bilder på E

Vill skriva en rad till de läsare som missade mina svar på kommentarena på senaste bilderna. Jag förespråkar absolut INTE ridning utan hjälm utan har alltid, alla gånger hjälm på mig. Dessa bilder är tagna vid ett engångstillfälle (kommer alltså inte att ske igen) under ca 10 minuter och sedan satt jag av direkt. Bilderna togs endast av anledning att jag ville ha så fina bilder som möjligt vid en fotografering med Esco som minne för framtiden. Jag vill att ni förstår detta och jag hoppas att mina läsare alltid använder hjälm vid ridning, för det gör jag.
 
 

men det jag inte förstår är varför du inte kunde klippt huvet helt då du visade bilderna på bloggen? känns lite sådär då du redan klippt,men lämnat en liten bit så att man ser du är utan hjälm:D provocerande?

Svar: Därför att jag helt enkelt inte reflekterade över att man fortfarande såg att jag inte hade hjälm på bilderna när jag beskurit dom på detta vis. Det slog mig aldrig att det givetvis syntes att hakbandet var borta också. När jag upptäckte att jag fick kommentarer om "ingen hjälm?" var jag på jobbet och kunde inte rätta till misstaget. Dock tror jag att många hade förstått även om jag så kapat hela överlivet på mig då jag aldrig beskär mina bilder på det viset annars.
Frida Hallgren

utan hjälm är väl inte grejen i sig, däremot på en ridskola.

Svar: Håller helt med, men som jag skrev var detta vid ett engångstillfälle vilket betyder att det inte kommer att ske igen.
Frida Hallgren

Fina bilder :)

Såklart bör man rida med hjälm, och speciellt som skrivet ovanstående på en ridskola. Men faktum är också att Frida är en van ryttare, tog av sig hjälmen för en kort stund (pga fotografering) och ständigt har skrivit i sin blogg lite här och var varför hon inte har hjälm på vissa bilder, men att man alltid bör ha hjälm.

Givetvis är hon en förebild osv, men om hon är så noga med sina förklaringar tycker jag sedan att det får vara upp till henne. Jag tror att alla som läser bloggen förstår vad hon menar och det är tråkigt att folk MEDVETET missförstår/misstolkar varannan mening hon skriver!

Jag förstår vad du menar Frida, och håller med dig. Tycker att det är ok att av estetiska skäl rida utan hjälm då och då, i slutändan är det ju man själv som drabbas om något händer. Jag finner din blogg väldigt inspirerande och tycker om att du håller den så levande som du ändå gör.
Mvh

Förstår inte poängen med att det skulle bli finare bilder utan hjälm?

Att vara en van ryttare har ingen som helst betydelse när man rider utan hjälm då allt möjligt galet faktiskt kan hända, oavsett om man rider världens lugnaste häst i kanske bara 10 min, ingen godtagbar ursäkt öht. Att rida utan hjälm på en ridskola- ingen bra ide!! Att rida utan hjälm hemma rör mig inte i ryggen, enbart hennes eget huvud som får lida om något skulle hända och där sätter man upp sina egna regler.
För att vara så där dryg tycker jag att det känns störtlöjligt när du skriver att du ALDRIG rider utan hjälm men flera gånger lagt upp bilder där du faktiskt rider utan hjälm, oavsett om du rider 10 min eller för att du vill ha "snyggare" bilder rider du ändå utan hjälm och det var ju faktiskt det poängen var, inte orsaken till.

Svar: De enda bilderna som finns utan hjälm är med Klas, och sedan dess har jag ändrat åsikt angående hjälmanvändning vilket jag redan skrivit ett åsiktsinlägg om.
Frida Hallgren

Du rider så himla fint och trevligt! Ska jag någon gång lämna iväg min 3 åring för dressyr tillridning så skulle jag vilja lämna han till dig! Har inte läst så mycket på din blogg, utan följt dig på bukefalos:) Men bloggen var helt klart mycket bättre och roligare att följa!:)

Svar: Oj så glad jag blir, sånna här kommentarer värmer otroligt :)
Frida Hallgren

Han är SÅ vacker!

Fy fan vad jag hatar att man måste ursäkta sig för att man sitter upp utan hjälm! I'm on your sida Frida, det är estetiskt fult och förstör oftast bilder.
Kan inte folk bara sköta sig själva *suck*

N

Hon tog av sig hjälmen i tio minuter för att få fina foton!! Jag förstår inte varför folk ska ge sig på henne? Och till Klara; ja foton utan hjälm blir mycket snyggare! Har själv tagit av mig hjälmen ENBART för fotografering och bilderna blir snyggare. Rider annars alltid med hjälm! Tycker bara att det är så onödigt att kommentera när Frida förklarat varför OCH sagt sin åsikt om hjälm!

Tack för en toppenblogg du har verkligen fått mig att satsa på dressyren och tro på mig själv :)

Vilket härligt framåtdriv han börjar få samt att det ser ute som han längt ut halsen också. Stor skillnad på kort tid <3. Jättetrevlig blogg, tycker att du skriver bra och även bemöter kommentarer på ett moget och behärskat sätt. Lycka till på tävlingen. :)

Ida

Jag tycker självklart att man inte ska rida utan hjälm, men jag tycker det är jättebra att du gör som du gör och skriver anledningen och tar bort ditt huvud.

Fler bloggare borde ta efter ditt synda förnuft! :)




Kom ihåg mig?