Inlägg om tävlingskavajer

Fick en fråga på frågestunden som handlade om tävlingskavajer. Hur jag tyckte att den skulle se ut, vad jag tyckte om randiga, korta etc. Tänkte därför skriva ett litet inlägg om det!
 
Jag har en kavaj från Cavallo som jag älskar. Den har bara ett sprund bak (är alltså delad på mitten, i två delar) och det tycker jag är absolut snyggast! Många kavajer är delade två gånger bak så att det blir som en tygbit i mitten vilket jag inte tycker om alls. Då sticker den biten oftast ut över sadeln och ger ett konstigt intryck... Min kavaj är även av lång modell vilket ger lite "frack-känsla" och det tycker jag mycket om.
 
Jag är ganska traditionell och gillar svarta eller mörkblå, stilrena kavajer. Är inte så mycket för dessa Spooks-kavajer med massa vita detaljer men det kan vara lite fräckt i vissa fall.. Kanske på en mörk häst utan tecken så det inte blir "för mycket". En kavaj ska även sitta bra, den får inte vara för pösig eller sitta för tajt. Rent generellt tycker jag dock att det är snyggare med en lite för tajt kavaj än en som bara hänger som ett tält på ryttaren.
 
Lite små detaljer är alltid fint också! Min kavaj har sammetskrage vilket knappt syns men ändå höjer intrycket. Jag såg även någon med blå-gul passpoal vilket var snyggt. Vad har ni för kavajer och vad föredrar ni?
 
Här ser ni att den bara är delad en gång bak (som en frack).
 
 

älskar din kavaj!

Tycker precis som du :) jättefin kavaj!

Snygg kavaj! Jag har en marinblå Pikeur Epson, den är lite längre och kanonsnygg enligt mig ;) Väldigt klassisk och enkel.

Jag tycker faktiskt att det är snyggare med lite lösare kavaj än supertajt. Tycker inte alls om när kavajerna är ser ut som korvskinn på ryttaren. Den ska ju sitta åt lite, men ja. Du fattar nog vad jag menar :)

Tycker din kavaj är fin, tycker om klassiska "rena" kavajer. Jag har en kavaj från ullared i barnstorlek inköpt flera år innan jag började tävla, sitter helt okej för dom futtiga kronerna jag gav för den. Det enda jag inte tycker om med den är att innerfodret är rött, det blir inte så stilrent när den fladdrar till då, haha! ;)

Jag tycker att en kortare kavaj med två sprund är jättesnygg- till hoppning.
Håller med dig om det andra, men gillar även mörkgrå som färg :)

Vad tycker du om Cavallo Ganimedes?

Svar: Jag känner lite njaaaa för den....
Frida Hallgren

Jag har en Pikaue Diana, den är ju ungefär samma modell som din, också den med ett sprund bak :)

Håller med dig, men tycker nog det är finare med en kavaj som sitter lite för löst än en som sitter för tajt. Det är så jäkla fult när man ser hur knapparna stramar.




Kom ihåg mig?